Lexus laat de wereld kennismaken met de nieuwe RX

Bijna 30 procent van iedere verkochte Lexus is een RX, dus is het merk er veel aangelegen om van de nieuwe RX een groot succes te maken.

Vandaag presenteren de Japanners in New York alweer de 4e generatie van deze grote SUV, voorzien van een compleet nieuw interieur dat ruimer en luxer is en het Lexus Safety System+.

2015.03.23

Het design van de nieuwe RX ligt geheel in lijn met het nieuwe gezicht van alle modellen en vooral de gelijkenis met de NX valt op. De vraag is natuurlijk of dat erg is, want al jaren kun je de Audi A4, A6, en A8 nauwelijks meer uit elkaar houden. Ook de Q5 en Q7 hebben de nodige kenmerken van elkaar dus dat kun je niet tegen Lexus gebruiken.

De drievoudige, L-vormige LED koplampen en nieuw vormgegeven mistlampen geven de nieuwe RX eigenlijk gewoon een elegante en futuristische uitstraling. De geprononceerde wielkasten zorgen daarbij voor een sportieve look.

De achterste stijlen zijn gedeeltelijk in zwart uitgevoerd waardoor het lijkt alsof het dak boven de rest van de carrosserie zweeft, een designprimeur voor een Lexus.

De wielbasis van de RX is toegenomen van 2,74 m tot 2,79 m. Met name de passagiers op de achterbank profiteren hiervan; zij beschikken duidelijk over meer been- en knieruimte. Deze ruimte is zelfs vergelijkbaar met die van de Lexus LS.

2015.03.23

Bovendien kunnen de passagiers hier het bijzonder hoge comfortniveau ervaren dat de nieuwe, verwarmbare zetels hen biedt. Vooral wanneer hun stoelleuning naar achter wordt gezet voor een nog relaxtere zithouding. (L x B x H: 4.890 mm x 1.895 mm x 1.690 mm.)

Het interieur van de RX is samengesteld uit de meest verfijnde materialen en bekledingsstoffen. Comfort en luxe moeten de boventoon voeren wil je in dit segment met de Duitse concurrentie mee kunnen komen.

De bestuurder ziet daarbij belangrijke gegevens recht voor zich op een groot Head-Up Display (HUD). Meer gegevens zijn te vinden op het 12,3”-inch display, groter dan dat van bijvoorbeeld een iPad.

Lexus RX full hybride f sport 2016 10

Voor de aandrijving biedt Lexus een Full Hybrid aandrijflijn inclusief een verder verbeterde 3,5-liter Atkinson-V6. Samen met de elektromotoren levert deze benzinemotor een systeemvermogen van meer dan 300Pk. De nieuwe Lexus RX is overigens standaard uitgerust met All Wheel Drive (AWD).

Voor meer passieve veiligheid heeft Lexus verbeteringen doorgevoerd aan onder meer de carrosserie van de Lexus RX. Het Lexus Safety System+ heeft juist het actieve veiligheidsniveau op een hoger plan gebracht. Dit uitgebreide veiligheidspakket dat gebruikmaakt van een geavanceerde millimeter-golfradar omvat de volgende systemen:

  • Pre-Collision System (PCS): voorkomt bij bepaalde snelheden kop-staartbotsingen en aanrijdingen met voetgangers.
  • Lane Keeping Assist (LKA): waarschuwt op het moment dat de Lexus RX onbedoeld zijn rijbaan verlaat en stuurt zo nodig bij.
  • Automatic High Beam (AHB): zorgt voor optimaal zicht in het donker zónder voor- en tegenliggers te verblinden.
  • Dynamic Radar Cruise Control (DRCC): houdt een bepaalde afstand tot de voorligger aan.

Lexus RX full hybride f sport 2016 05

Voor extra veiligheid is de Lexus RX uit te rusten met Adaptive High-beam System (AHS), Panoramic View Monitor (PVM) en Blind Spot Monitor (BSM). Een F-Sport pakket en 20”-inch velgen maken de keuze voor je RX overigens helemaal compleet.

Voor meer rijplezier en stabiliteit en controle in bochten, is het complete onderstel van de RX onder handen genomen. Voor een lichtvoetige wegligging is bovendien de carrosserie versterkt en kreeg het meer stijfheid.

De nieuwe Lexus RX is verder leverbaar met Adaptive Variable Suspension (AVS) dat effect heeft op het stuurgedrag en de schokdemping en waarmee de bestuurder de rijdynamiek van zijn auto zelf kan beïnvloeden.

Binnenkort meer, dan hebben we ook foto's van het interieur voor je.

Lexus RX full hybride f sport 2016 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: