Lexus LF-NX Crossover is niet te missen

Na het gebruikelijke teaserwerk heeft Lexus vandaag het doek afgetrokken van de LF-NX, een Crossover Concept. En eerlijk is eerlijk, dat is wel even wennen.

Lexus heeft al jaren plannen om op basis van het Toyota RAV4-platform een crossover in de markt te zetten en deze concept lijkt de eerste stap in die richting. Als je goed kijkt kun je wat mij betreft zelfs een beetje het design van de Mazda CX-5 in dit 4,64 meter lange apparaat zien.

Lexus LF-NX Crossover Concept 2013 03

Mooi of niet, opvallen doet de Lexus zeker dankzij de enorme grille en gesneden koplampen aan de voorkant. Wennen kun je er maar beter vast aan doen, want volgens Lexus is het ontwerp van deze LF-NX het vervolg op de “L-finesse”-designtaal die in de huidige modellen terug te vinden is. Menig toekomstig Lexus model zal dus deze richting op gaan.

Lexus LF-NX Crossover Concept 2013 02

Over de aandrijving is nog niets bekend, maar die lijkt ook alleen maar op papier te bestaan aangezien het een niet rijdend model is. Gefluisterd wordt dat er een doorontwikkeling van de huidige Hybridelijn in de vorm van een 2,5-liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor onder de "virtuele" kap te vinden is.

Binnenin de Lexus gaat het er overigens net zo futuristisch aan toe als aan de in Brushed Metal gespoten buitenkant. De belangrijkste functies van de LF-NX zijn ondergebracht in de nieuwste generatie Remote Touch interface waardoor een simpele ‘swipe’ in een aantal gevallen al voldoende is om iets in te stellen.

Lexus LF-NX Crossover Concept 2013 04

Respect Copyright!
%d bloggers like this: