Lexus LF-SA Concept: stadsflitser van de toekomst

Lexus viert met de LF-SA Concept haar 25-jarig bestaan. De LF-SA, een afkorting van Lexus Future Small Adventurer, debuteert in Genève en is ontworpen door Lexus’ Europese designstudio ED2.

De Lexus LF-SA toont hoe een toekomstige premium ‘urban car’ er volgens het merk uit zou kunnen zien. De 2+2 zoekt de grenzen op van de passie die de Japanners hebben voor designtrends en begeeft zich in een deel van de markt waar het merk niet eerder aanwezig was.

Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 17

In een toekomst, waarin de virtuele wereld steeds meer de overhand lijkt te nemen, biedt deze ultracompacte conceptcar een geavanceerde rijervaring die naadloos aansluit bij het karakter van grootstedelijke gebieden. Aldus het persbericht uiteraard.

De Lexus LF-SA biedt ook in de toekomst – waarin een belangrijkere rol is weggelegd voor autonoom rijdende auto’s – het plezier van zelf rijden zonder hierbij aan on-board infotainment, connectiviteit en veiligheid in te boeten. Het infotainment systeem heeft een hologramstijl en er is een groothoek Head-Up Display aan boord.

Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 08

De in Stellar-zilver uitgevoerde LF-SA is 3,45 meter lang, 1,70 meter breed en 1,43 meter hoog. Door deze uiterst compacte buitenafmetingen is het met de Lexus LF-SA bijzonder gemakkelijk manoeuvreren, essentieel voor de perfecte ‘urban car’ die zich helemaal thuis voelt in het drukke verkeersbeeld.

Het interieur van de LF-SA is dan weer verrassend ruim, waarbij de bestuurder centraal staat. De zitpositie is gefixeerd. Daarentegen zijn zowel het stuurwiel als de pedalen te verstellen. Dit brengt de auto als het ware naar de bestuurder toe in plaats van andersom. Om een goede toegang te bieden tot de zitplaatsen achter, is de passagiersstoel wel verstelbaar.

Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 07 Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 05 Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 03 Lexus conceptcars AutoSalon Geneve 2015 LF-C2 LF-SA 06

Leave a reply

%d bloggers like this: