Lexus nog volop bezig met ontwikkeling van LC Gran Turismo Coupé

Lexus heeft ervaringen met de state-of-the-art technologie van de veelgeprezen LFA supersportscar benut voor de ontwikkeling van de nieuwe  LC coupé. Volgens Lexus moet de LC qua dynamische rijkarakteristiek niet veel onder doen voor de LFA en dat belooft dus nogal wat.

Voordat de LC volgend jaar in de showroom staat wordt er in de Duitse Eifel echter nog driftig aan het model gewerkt, om zo dicht mogelijk bij de LFA in de buurt te komen.

Technologisch statement
De LFA is een technologisch statement van Lexus. Deze supersportscar vormt de inspiratiebron voor de nieuwe LC gran turismo premium coupé volgens LC Chief Engineer Koji Sato. “Voordat het ontwikkelingsteam aan de LC begon, werd er iedere dag in de LFA gereden”, zegt Sato.

Het team kreeg op deze manier een goed beeld van de vooruitstrevende techniek, de duurzame en lichtgewicht materialen zoals koolstofvezel én het sensatiegevoel van de LFA. “Je vindt koolstofvezel-technologie die we oorspronkelijk voor de LFA hebben ontwikkeld terug in de LC, zoals in de deurpanelen”, zegt Sato.

Lexus-LC-500h-Coupe-Gran-Turismo-06

Beste torsiestijfheid ooit
Een andere overeenkomst met de LFA is de sublieme torsiestijfheid. De LC en LFA vormen de meest stijve Lexus modellen ooit gebouwd. De gewichtsverdeling van de LC 500 met V8-motor komt uit op 52% vóór en 48% achter.

Voor de LC 500h met Lexus’ nieuwe state-of-the-art Multi Stage Hybrid systeem geldt een gewichtsverhouding van 51:49 (vóór/achter). Deze perfecte gewichtsverdeling in combinatie met een hoge torsiestijfheid levert een scherpe en precieze besturing op.

Bestuurder verbonden met auto
Het ontwikkelen van een echt goede auto gaat veel verder dan alleen kijken naar specificaties en performancecijfers. “Klanten willen zich verbonden voelen met de auto, dus hebben we hard gewerkt om dat ook te realiseren”, zegt Sato.

Eerste Lexus op nieuwe GA-L platform
De LC staat als eerste Lexus op het nieuwe GA-L platform (Global Architecture for luxury vehicles). Dit compleet nieuwe chassisconcept vormt de basis voor andere modellen met achterwielaandrijving en de motor voorin.

Lexus-LC-500h-Coupe-Gran-Turismo-07

Uitstekende aerodynamica
De vormgeving van de LC kent een uitstekende aerodynamica. Volgens LC Chief Designer Tadao Mori is dat onder meer bereikt door speciale luchtbegeleiders te plaatsen net voor de voorwielen. “Deze regelen de windcirculatie in de wielkast. De bodem is aan de onderzijde voorzien van speciale vinnen die de luchtstroom onder de auto optimaliseren”, zegt Mori. Ook de vorm van de zijspiegels, luchtinlaten in de voorbumper en de voorruit dragen bij aan de perfecte aerodynamica.

Veel testwerk in Europa
Veel ontwikkelingswerk van de Lexus LC vond plaats in Europa, onder meer op de Nürburgring Nordschleife in Duitsland, op de Duitse autobahn en op verschillende Europese landwegen. “We zijn nog volop bezig met testritten om de auto te perfectioneren”, zegt Sato.

Levering
De Lexus LC 500 met krachtige 351 kW/477 pk sterke 5,0-liter atmosferische V8-motor komt in de lente van 2017 op de Nederlandse markt. Dat geldt ook voor de LC 500h met een systeemvermogen van 264 kW/359 pk.

2015.12.18 2015.12.25

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: