Lexus presenteert RC F Sport Line én RC F GT3 in Genève

Lexus heeft voor de Autosalon van Genève drie primeurs in petto. Niet alleen beleeft de ultra sportieve RC F in Zwitserland zijn Europese debuut, maar bovenal presenteert Lexus twee wereldpremières: de F SPORT LINE versie van de RC (die hadden we trouwens hier al)  én de hardcore RC F GT3.

De nieuwe F SPORT LINE is gebaseerd op de afgelopen maand in Detroit gepresenteerde Lexus RC, voluit Radical Coupe. Het design van de F SPORT LINE is nóg uitdagender en het onderstel van deze achterwiel aangedreven coupé nóg nadrukkelijker gericht op rijdynamiek. Verder voorziet Lexus de F SPORT LINE van de nieuwste technologie, waaronder Remote Touch Interface (RTI); een touchpad waarmee de bestuurder – of zijn passagier – eenvoudig en snel door de menu’s van het multimediasysteem navigeert.

2013.12.25 LPMPD

Deze volledig nieuwe high performance car van Lexus heeft overigens een 5,0-liter V8 benzinemotor die meer dan 450Pk levert onder de motorkap liggen. Het maximumkoppel bedraagt ruim 520Nm. Dat maakt van de RC F de krachtigste Lexus met een V8-motor ooit. De aandrijflijn wordt bovendien aangevuld met een Sports Direct Shift (SPDS) 8-traps automaat die de V8 snel en accuraat laat reageren op de rechtervoet van de bestuurder.

2013.12.25 LPMPD

Op basis van de RC F toont Lexus op de Zwitserse autobeurs tenslotte nog een tweede wereldprimeur: de Lexus RC F GT3 conceptauto. Met deze raceversie van de RC F wil Lexus een rol van betekenis spelen in het felbevochten FIA GT3 European Championship.

De RC F staat in de herfst bij de dealer.

2013.12.10 LPMPD 2013.12.10 LPMPD 2013.12.10 LPMPD

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: