Londense Nissan-taxi is nu al de lelijkste auto van 2014?

Nadat de Nissan NV200 als Yellow Cab nog dit jaar de straten van New York onveilig gaat maken, krijgt ook de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk de eer om de NV200 als taxi te verwelkomen.

En laten we eerlijk zijn, de gedachte aan de titel “Meest Lelijke Auto van 2014”schiet toch meteen door je hoofd? Ongetwijfeld zal Nissan iets roepen wat neer komt op “form meets functionality”, maar het liefst zou je toch een design zien dat veel meer aan de klassieke Black Cab doet denken, of niet soms?

Nissan NV200 taxi Londen zwart 2014 03

Waar Nissan trouwens vooral in de jaren ‘80 en ’90 de Londense taxi’s van dieselmotoren voorzag gaat dat met de NV200 veranderen, die is namelijk niet meer met een diesel- uitgerust maar met een 1,6-liter benzinemotor. Deze motor is overigens standaard gekoppeld aan een automatische versnellingsbak en met een draaicirkel van 7 meter 60 is snel keren natuurlijk géén probleem.

Naar verluidt zal de NV200 ook in Barcelona en Tokio als taxi dienst gaan doen en zit een elektrische variant ook al in de pijplijn. Het is maar even dat je 't weet.

Nissan NV200 taxi Londen zwart 2014 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: