Lotus legt laatste hand aan Evora 400

Lotus legt op dit moment in Oostenrijk op de Grossglockner de laatste hand aan de Evora 400.

De Evora 400 werd tijdens de afgelopen AutoShow van Genève onthuld en is de krachtigste en snelste auto die het merk ooit bouwde. Waar de gewone Evora S het nog met 'slechts' 350Pk moet doen, brengt de 3.5 liter V6-supercharged in de Evora 400 er vierhonderd op het afsfalt, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden.

De maximale trekkracht die de bestuurder dankzij dit alles tot z'n beschikking heeft bedraagt 410Nm. Daarmee duurt de sprint naar de 100 km/h slechts 4,2 seconden en ligt de topsnelheid volgens de Britten ergens rond de 300 km/h.

SONY DSC

Dit alles wordt natuurlijk bereikt door datgene waar Lotus goed in is, het omlaagbrengen van het gewicht. Dankzij een nieuw aluminium chassis, een koetswerk van composiet en lichtere aluminium wielen is de Evora 400 zo'n 22 kilogram lichter dan de Evora S.

Ook wordt er een standaard limited slip-differentieel voor betere prestaties gemonteerd. Samen met de verhoogde downforce zorgt dat ervoor dat de Evora 400 op de testbaan in Hethel zes seconden sneller is dan de Evora S.

Ongetwijfeld is 'ie ook sneller op de mooiste bergweg van Oostenrijk, maar daar wilden de heren testrijders zich verder niet over uitlaten. Ook een prijs is nog niet bekend. Bij onze Oosterburen zal je in ieder geval minimaal 96.000,- euro moeten meebrengen naar de dealer, reken maar dat 'ie bij ons dus ruim over de ton heen gaat. Vanaf Augustus staat 'ie in de showroom.

SONY DSC

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: