Manhart Performance MH8 800: 1.000Nm koppel

Met een vermogen van 625pk en 750Nm maximumkoppel is de BMW M8 Competition al vanaf de fabriek in staat om meer dan 300 km/h te halen.

Manhart Performance heeft daar echter nog een schepje bovenop gedaan en de snelste BMW M8 Competition ter wereld op wielen gezet, de MH8 800, die een ongelooflijke 823pk en 1.050Nm maximumkoppel levert. In slechts 2,6 seconden sprint deze über-M8 naar de 100 km/h. Mocht je dat al indrukwekkend vinden dan melden we je ook nog even dat de 200 km/h slechts 5,7 seconden later op de klok staat. Een gloednieuwe Audi RS6 doet dat in een tel of zeven om je even een referentie mee te geven.

Verantwoordelijk voor deze aanzienlijke prestatieverhoging van de 4,4-liter biturbo V8 (S63) is een Manhart turbokit in combinatie met een interne intercooler en een revisie van de software van de ECU. Ook nieuw is de roestvrijstalen achterste geluiddemper met klepfunctie, die uitmondt in vier 100 millimeter uitlaatpijpen – uiteraard naar keuze met een koolstofmantel of een keramische coating.

Ook verkrijgbaar zijn de OPF-Delete roestvrijstalen vervangingsbuizen en race down-buizen zonder katalysator (zonder TÜV-goedkeuring bij onze Oosterburen, maar dat mag de pret hier niet drukken). Passend bij de uitlaatgas hardware is er de Emulator Control Module klepregeling (ECM) en een ECM-Deleter.

Om het toegenomen vermogen van de motor te kunnen weerstaan, krijgt de transmissie natuurlijk ook een versterkende upgrade. In hoogte verstelbare spiraalveren van KW zijn verantwoordelijk voor het verlagen van de MH8 800, die zorgen voor een verlaging met 30 millimeter. Daarnaast heeft de coupé ook een speciale Manhart ophanging en kan het carbon-keramische remsysteem op verzoek individueel worden geconfigureerd.

Ook visueel onderscheidt de MH8 800 zich van de standaard M8 Competition: De voorspoilerlip en de inzetstukken op het voorschort maken deze M8 Competition nog dynamischer en agressiever. De onderdelen zijn gemaakt van carbon, net als de achterste spoilerlip en het diffusorinzetstuk.

Decoratieve strepen in typisch goudkleurig contrast met de zwarte achtergrond doen het goed op de foto’s. Diezelfde kleurencombinatie wordt ook gebruikt voor de lichtmetalen velgen in 9 x 21”- en 10,5 x 21”-inch met banden in de maten 265/30ZR21 en 305/25 ZR21. Aan de binnenkant kan desgewenst gekozen worden voor een carbon afwerking van het stuurwiel en de schakelpeddels.

Leave a reply