Mansory doet Mercedes S63 AMG, noemt 'm Black Edition

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Mercedes zal nooit en echte Black Edition van de S63 AMG op de markt brengen. Die titel is bij 'Das Haus' alleen voorbehouden aan echte sportievelingen zoals de SL65 en de C63 Coupé.

Tuner Mansory heeft daar natuurlijk spreekwoordelijk gezien sch**t aan en meldt doodleuk zo’n 6 exemplaren van bovenstaande onder handen genomen S-klasse te willen gaan leveren onder de naam Black Edition.

mansory-black-edition-s63-amg-coupe-001

Waar je Manory’s laatste creatie op basis van de Mercedes S-klasse nog subtiel kon noemen, gaat die vlieger nu niet op.

Met een koolstofvezel bodykit van jewelste die bestaat uit grotere luchtinlaten aan de voorkant, zijschermen die ruim vijf centimeter breder zijn dan het origineel, een motorkap met luchthappers, een megaspoiler aan de achterkant en een nieuw setje 22”-velgen met de naam ‘Spider’, is een extreem uiterlijk zo in elkaar geschroefd.

Onder de kap is één en ander dan weer gelijk aan de hierboven gerefereerde subtiele versie. De 5,5-liter V8 voorzien van twee turbo’s levert voortaan 985Pk en 1.400 Nm koppel (standaard 585Pk/900Nm).

De sprint naar de 100 km/h neemt met dit alles slechts 3,2 seconden in beslag, de topsnelheid is elektronisch begrensd op 300 km/h.

Een prijs is niet bekend, z’n première beleeft deze Black Edition op de komende IAA in Frankfurt. Gelukkig zijn er voorlopig nog maar 2 foto’s van. Laten we dat vooral zo houden!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: