Mansory maakt raket van nieuwe Mercedes S63 AMG Coupé

Natuurlijk was het slechts een kwestie van tijd dat Mansory, nadat ze eerder al de limousine onder handen handen genomen, de coupé-versie van de Mercedes S-klasse onder handen zou nemen.

Gelukkig is deze aangepaste coupé een stuk beter gelukt dan de limousine, maar dat kan iets met de kleur te maken hebben. Laten we maar gewoon zeggen dat zilver toch wat beter staat dan bananengeel, of niet soms?

Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 03

Uiteraard kon de tuner het niet laten om een dikke bodykit, die overigens geheel uit carbon bestaat, te monteren. Maar eerlijk is eerlijk, ook daar hebben we wel eens foutere exemplaren van gezien.

Onder de kap is het dan tenslotte helemaal een feestje. Met een standaard vermogen van 585Pk en 900Nm koppel heb je als eigenaar van een S63 AMG Coupé natuurlijk al niets te klagen, maar het kan altijd beter. Veel beter in dit geval.

Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 06

Dankzij aanpassingen onder de kap komt het vermogen voortaan uit op 900Pk en een koppel van 1.300Nm. Die laatste waarde is overigens begrensd, net zoals de topsnelheid (300 km/h), aangezien de techniek het anders na een paar kilometer al voor gezien houdt.

De sprint naar de 100 km/h duurt voortaan nog maar 3,3 seconden terwijl over een prijs uiteraard niet gesproken wordt.

Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 01 Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 04 Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 07 Mansory Mercedes Benz S63 AMG Coupé S-klasse 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: