Maserati geeft eerste foto's Levante SUV vrij

In de aanloop naar de AutoSalon van Genève heeft Maserati de eerste foto's en enkele details van de Levante SUV vrijgegeven. De Levante wordt de eerste SUV van het Italiaanse merk en is natuurlijk geïnspireerd op het succes van de Porsche Cayenne en natuurlijk de gedoodverfde concurrent van de  Levante.

Bij Porsche lukte het met het succes van de Cayenne om het merk te redden, misschien is de Levante dus wel de redding voor de Italianen, want laten we eerlijk zijn, het merk staat er niet al te goed voor.

Maserati Levante wit SQ4 2017 03

Goed, dat even terzijde. Veel details zijn nog niet bekend, maar zeker is dat de 4,85 meter lange Levante de beschikking krijgt over opgewaardeerde zes- en achtcilinders die we al kennen uit de Ghibli en Quattroporte. Het topmodel krijgt daarbij de beschikking over een door Ferrari geconstrueerde V8 met turbo en ergens tussen de 575 en 600Pk.

De zescilinder levert afhankelijk van de uitvoering zo'n 350 pk of 450 pk. In alle gevallen is een automaat en Q4 vierwielaandrijving standaard. Later volgt zelfs nog een plug-in-variant om ook de concurrentie met de BMW X5 en de Lexus RX aan te kunnen gaan.

Tijdens de Autosalon van Genève, die begin volgende maand wordt gehouden, zal Maserati meer details prijsgeven. De leveringen beginnen ergens in de lente en de vanafprijs zal naar verluidt net onder de 100.000,- euro komen te liggen.

Maserati Levante wit SQ4 2017 02 Maserati Levante wit SQ4 2017 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: