Nieuwe foto's van de Maserati Ghibli

Met de nieuwe Quattroporte en Ghibli heeft Maserati wat mij betreft laten zien dat ze op het gebied van design mijlen ver voorlopen op de Duitse concurrentie.

En precies die concurrentie wil Maserati met de Ghibli keihard aangaan. De duurdere A6-en, 5-series en E-klasses hebben er volgens de Italianen een geduchte concurrent bij, zeker nu de Ghibli, als eerste Maserati ooit, met een 275Pk sterke dieselmotor wordt aangeboden.

Op benzinegebied zijn er gelukkig ook nog een tweetal V6 turbomotoren leverbaar, de ene met 310Pk en 500Nm koppel, de andere met 410Pk en 550Nm.

Ook vierwielaandrijving is mogelijk, belangrijk voor Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk alwaar de clientèle graag ook in de winter goed voor de dag komt. Het lijkt er dus sterk op dat Maserati het huiswerk goed gedaan heeft om de Ghibli tot een succes te maken.

De prijzen starten bij ongeveer 80.000,- euro en lopen door tot iets over de euro ton. Meer informatie vind je hier en hier, onderstaand tot slot de laatste foto’s van Maserati’s zakensedan.

De Ghibli in verschillende kleuren:

Interieur:

Techniek:

Respect Copyright!
%d bloggers like this: