Maserati leeft nog en heeft alweer nieuwe toekomstplannen

Fiat Chrysler Automobiles, het moederconcern waar onder andere Maserati aan toebehoort, heeft zijn halfjaarlijkse cijfers gepresenteerd. In een voor investeerders bestemde presentatie geeft het Italiaanse merk enig inzicht in de toekomst en Autoweek heeft één en ander daarover in een tekstbestand gezet.

Toekomstplannen van Fiat Chrysler Automobiles zijn meer dan eens aan verandering onderhevig. In 2014 presenteerde Maserati ook al haar plannen voor de komende vijf jaar, een pakket leuke ideeën waarin onder andere werd gesproken over de komst van de productieversie van de Alfierie Concept.

Die zou in 2016 in dichte vorm op de markt moeten komen, een jaar erop gevolgd door een opengewerkte variant. Daarnaast zou Maserati in 2018 een opvolger voor de GranTurismo en GranCabrio aan zijn line-up wielen toevoegen. Inmiddels is het 2019 en hebben we van beide ideeën niets meer vernomen.

Natuurlijk kwam dat niet als een verrassing want de Italianen houden zich meer niet aan plannen dan wel. Anders hadden ze wel voorop gereden in de Formule1, maar te even terzijde.

In de toekomstplannen die Maserati in 2018 presenteerde, werd namelijk niet meer gesproken over een opvolger voor de GranTurismo en GranCabrio. Wel zouden de open en dichte Alfieri's nog op de rol staan. Die moesten volgens de vorig jaar vrijgegeven plannen 'voor 2020' op de markt komen.

Nu heeft Maserati wéér geschoven met de planning, en wat blijkt: de opvolgers GranTurismo en GranCabrio zijn weer terug in beeld. Volgend jaar komt Maserati , volgens de jongste plannen althans, met gefacelifte versies van de Levante, Ghibli en Quattroporte op de proppen. In 2020 verschijnt als het goed is ook een 'volledig nieuwe sportauto' ten tonele, een bolide die niet alleen met een verbrandingsmotor, maar ook met een volledig elektrische aandrijflijn leverbaar moet zijn.

Een jaar later, in 2021, zou een opengewerkte variant van de nieuweling op de markt moeten komen. Het lijkt erop dat we hier te maken hebben met een model dat designtechnisch leunt op de al genoemde Alfieri Concept. In 2021 schuift Maserati eveneens een nieuwe Gran Turismo naar voren, een auto die in 2022 gezelschap krijgt van een volledig nieuwe GranCabrio. Die laatste twee zullen meer op comfort zijn geënt, dan de nieuwe naamloze sportauto.

Verder is 2021 het jaar waarin we kennismaken met een SUV die onder de Levante wordt gepositioneerd. Daarvan zou ook een volledig elektrische versie moeten verschijnen. Vervolgens maken we in 2022 kennis met een kersverse Quattroporte en wordt de Levante in 2023 aan een nieuwe generatie geholpen.

We kunnen je nu al vertellen dat dat allemaal niet gaat gebeuren, want alleen dromen houden Maserati nog in leven.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: