Maserati Levante heeft geen schijn van kans

Het is geen geheim dat de zaken bij Maserati op dit moment niet zo lopen zoals de Italianen dat graag zouden zien.

Ondanks de prachtige Ghibli en QuattroPorte zijn de verkopen op dit moment om te janken. Met de nieuwe Levante SUV hoopt het merk het tij te keren en weer kopers naar de showroom te krijgen.

Daarbij is er echter één probleempje: de prijzen. Maserati heeft ons inmiddels laten weten wat de Levante moet gaan kosten en daarmee is het sprookje meteen over en uit. De Levante is ten opzichte van z'n concurrentie namelijk veel te duur. Hoeveel te duur vraag je?

Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 06

Simpel, de Levante gaat zo'n 8 mille meer kosten dan een vergelijkbare Porsche Cayenne, zo'n 11 mille meer dan een Audi Q7 en een dikke 14 mille meer dan een BMW X5. Die laatste twee beschikken dan zelfs over flink meer vermogen als kers op de taart.

De prijslijst van de Levante begint bij 102.529,- en dat is gewoonweg veel teveel. Naast genoemde concurrenten hebben we nog niet eens de Lexus RX, de Mercedes GLE en de Jaguar F-Pace genoemd.

En daarmee kunnen de Italianen dus nooit het kunstje herhalen dat Porsche deed, want dankzij de Cayenne bestaat het merk nog. De Levante gaat misschien zelfs wel precies het tegenovergestelde doen voor het merk met de drietand. En dat is géén goede zaak natuurlijk.

Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 08

Voor dat bedrag rijd je overigens de Levante Diesel, goed voor 275 pk uit een 3,0 liter zescilinder in V-vorm. De Levante S, een benzine met 430 pk en een acceleratietijd van 5,2 seconden, wisselt van eigenaar voor 140.371,- euro.

Daarnaast zijn er nog een tweetal optiepakketten verkrijgbaar: te weten het Luxury Package en Sport Package. De Levante biedt keuze uit diverse rijassistentiesystemen, waaronder adaptieve cruise control met automatische Start&Stop-functie, Forward Collision Warning, een automatisch remassistentiesysteem en Lane Departure Warning.

Op de optielijst staan onder meer ook een dodehoeksensor, een surround view-camera en een automatisch bediende achterklep. Maar dat is allemaal totaal niet belangrijk, want genoemde accessoires koop je bij de concurrentie gewoon van het bedrag dat nog over is.

Maserati Levante wit SQ4 2017 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: