Maserati Quattroporte Q4

Tijdens de onthulling van de Quattroporte op de autoshow in Detroit spreekt Maserati openlijk over de nieuwe basisversie, de uitvoering met een V6-motor. De wagen komt er optioneel met vierwielaandrijving, Q4 All Wheel Drive genaamd.

Q4 All Wheel Drive
De V6-motor is een nieuwe ontwikkeling, waarvoor een beroep is gedaan op de know-how van zustermerk Ferrari. De Italianen hebben op de zespitter twee turbo's geschroefd, waardoor de output op 410Pk en 550Nm koppel uitkomst. Met het blok onder de kap haalt de vierdeurs een topsnelheid van 285 km/h en sprint in 4,9 seconden naar de 100.

Standaard gaan de aandrijfkrachten naar de achterwielen, maar optioneel is de Quattroporte, voor het eerst in het bestaan van het model, verkrijgbaar met het Q4 All Wheel Drive-aandrijfsysteem. Maserati geeft aan dat het prestatieniveau van de Q4 overeenkomt met dat van de tweewielaandrijver. In de basis stuurt de techniek de trekkracht volledig naar de achterwielen, geeft de fabrikant aan. Pas wanneer de elektronica signaleert dat er verlies van tractie is of wanneer op hoge snelheid wordt gereden, wordt maximaal 50% van de trekkracht naar de voorste wielen gedirigeerd.

Prijs
De Quattroporte wordt vanaf februari alleen met een V8-motor geleverd, die Maserati louter met achterwielaandrijving aanbiedt. De V6-versie komt later in het gamma erbij. De prijs voor de instapversie bedraagt in de VS 135.000 dollar (in Italië 149.000 euro). Het topmodel kost om en nabij de 190.000 euro.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: