Maserati stelt komst Alfieri Coupé uit

Begin vorige maand meldden we je al dat de zaken bij Maserati op dit moment niet zo goed gaan. Waar eerder verkooprecords vielen wordt nu de productie een week stil gelegd omdat er te weinig vraag is.

En die geringe vraag noopt tot ingrijpen bij de Italianen, onder andere door het herzien van de strategie. De Ghibli had namelijk het grote succes moeten worden, maar is dat slechts kortstondig geweest en kan die belofte nu zeker al niet meer inlossen. Deze maand wordt daarom de productie van het model kortstondig stilgelegd om, zoals het merk het zelf zo mooi zegt,  "vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen".

Maserati Ghibli Quattroporte 4WD AWD 01

Eén en ander betekent ook dat de bloedmooie kleine Maserati, de Alfieri Coupé wordt uigesteld tot 2018, een vertraging van twee jaar. Laten we eerlijk zijn, het is dus nog maar de vraag of dit model er ooit gaat komen.

Het model dat echter voordeel haalt uit de strategiewijzgiging is de Levante, de toekomstige SUV van het merk. Aangezien SUV's op dit moment nogal 'hot' zijn, zeker in het segment waar de Levante opereert, is een dergelijk model natuurlijk een cash cow. En geld is iets wat ze bij Maserati hard nodig hebben.

Tenslotte moeten de GranTurismo en GranCabrio weer langer mee, hun opvolgers zouden er pas in 2020 zijn. In mijn ogen zouden ze beter de productie van deze twee modellen kunnen stoppen, want inmiddels zijn er vele betere alternatieven. Maar ja, ze blijven wel mooi hè? Vooral die rode hieronder...

Maserati MC Gran Turismo Centennial Edition New York rood blauw cabriolet coupe 201501

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: