Maybach S600 optioneel met Magic Sky Control Panoramadak

De nieuwe Mercedes Maybach S-klasse zal volgens het merk optioneel leverbaar worden met een panoramaschuifdak dat schuil gaat onder de naam Magic Sky Control.

Dit speciale panoramadak bestaat uit twee delen en beide delen kunnen onafhankelijk van elkaar binnen enkele seconden van donker naar volledig transparant switchen.

Het dak wordt bediend via een speciale bedienunit aan het plafond van de Maybach die vervolgens een wisselspanning van 120 Volt op de deeltjes in het glazen dak loslaat, hetgeen resulteert in de transparante mode.

Staat er geen spanning op de deeltjes dan richten ze zich weer willekeurig uit, zodat er geen licht doorgelaten wordt waardoor er niet meer door het glas gekeken kan worden.

Mercedes Benz Maybach S-klasse S600 V12 Executive Business 20

Bijkomend voordeel is dan dat de interieurtemperatuur van de Maybach dan met een maximum van ongeveer een graad of tien omlaag gebracht kan worden.

De prijs van dit dak is nog niet bekend, wel dat alleen het topmodel in de Maybach reeks er optioneel mee uitgerust kan worden. Ben je in de markt voor een Maybach S500 of S500 4-Matic dan kun je een panoramadak dus vergeten.

Meer over de nieuwe Maybach vind je hier.

Mercedes Benz Maybach S-klasse S600 V12 Executive Business 33

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: