Mazda heeft alle prijzen van de CX-30 bekend gemaakt

De CX-30 is in het crossover-gamma van Mazda precies gepositioneerd tussen de CX-3 en de CX-5, dus eigenlijk was de naam CX-4 beter geweest. Onder die naam brengt Mazda in China echter al een crossover op de markt en dus was die naam al vergeven. Dat model had hier ook gewoon op de markt moeten komen, maar dat even terzijde.

Nadat de Japanners eerder al de vanafprijs van de XC-30 bekend hadden gemaakt is het nu de beurt aan de overige versies. Behalve de 122 pk sterke Skyactiv-G-motor staat vanaf nu ook meteen de revolutionaire Skyactiv-X-motor op de prijslijst.

Die 180 pk sterke benzine-zelfontbrander kost in de CX-30 minimaal € 32.990,-. Daarmee is het verschil tussen deze versie en de 122 pk tellende reguliere variant wat groter dan bij de Mazda 3, waar de Skyactiv-X een meerprijs van nog geen duizend euro heeft. Daar heeft Mazda echter een smerig trucje uitgehaald en dat is ook hier weer het geval.

Dat de Skyactive-X hier een hogere meerprijs (1.250,-) heeft is simpelweg te verklaren doordat die versie pas van de Comfort-uitvoering leverbaar is. Die X wordt echter met 1.440,- euro BPM minder belast, dus eigenlijk kost ‘ie 2.690,- euro extra. Hier lees je daar meer over.

Beide 2.0-benzinemotoren worden overigens standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, een automaat kost in beide gevallen twee mille meer. Diesel is ook mogelijk en wel in de vorm van de Skyactiv-D 116. Die staat voor 35.740,- op de prijslijst. Als automaat kost deze versie 39.140,- euro een meerprijs van 3,4 mille. Waarom de automaat voor de benzineversies 1.400,- goedkoper is zal wel altijd de vraag van de week blijven.

De instapversie van de CX-30 heet gewoon CX-30 en beschikt standaard over zaken als LED-koplampen, een head-up display, navigatie, adaptieve cruisecontrol en de nodige veiligheidssystemen zijn allemaal standaard. De Comfort-versie voegt daar een elektrische achterklep, stoelverwarming en automatische klimaatregeling toe. Topper in het gamma is de Luxury-uitvoering die voorzien is van adaptieve LED-koplampen, lederen bekleding met pianozwarte interieurbekleding en een Bose-audiosysteem.

Vierwielaandrijving is alleen leverbaar op de Skyactiv-X in Luxury-trim. De staat voor 38.990,- als handgeschakelde en voor 40.990,- euro als automaat in de boeken.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: