Mazda MX-5 RF (‘Retractable Fastback’) kost minimaal 35.480,- euro

Na bijna 28 jaar en meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren lanceert Mazda een nieuwe uitvoering van zijn iconische roadster: de Mazda MX-5 RF.

Mazda’s doel was om het rijplezier van de MX-5, dat het merk overigens zelf Jinba Ittai noemt, beschikbaar te stellen aan een grotere doelgroep, dus ook aan mensen die liever geen softtop willen of niet per se sportwagenliefhebber zijn.

De MX-5 RF (RF staat voor ‘retractable fastback’) was het resultaat: een prachtig ogende variant van de vierde generatie MX-5, ‘ND’ genaamd. Met het dak dicht is het een dynamische fastback-achtige coupé. Als het dak wordt geopend zorgen de slanke fastback-stijlen voor een echt cabriogevoel en -uiterlijk.

Het is wat mij betreft een uniek model, dat in zijn element is in elk jaargetijde en over een luxueus interieur en een verfijnder rijgedrag beschikt. Toch zijn de lage bouw en het award-winnende design van de softtop versie behouden gebleven.

De Mazda-ingenieurs hebben niet alleen een dakmechanisme ontwikkeld dat er voor zorgt dat het dak kan worden opgeborgen in de carrosserie van wat de kleinste MX-5 sinds de eerste generatie is, maar ze hebben tevens een oplossing weten te bedenken voor het extra gewicht en het hogere zwaartepunt als gevolg van de inklapbare hardtop.

De MX-5 RF biedt zodoende de stijfheid, de balans en de lichtvoetigheid die past bij een auto die is voorzien van de MX-5 badge. Als optie is tevens een automaat leverbaar, op de Europese markt een primeur voor de huidige generatie MX-5.

De Mazda MX-5 RF zal vanaf april in Nederland beschikbaar zijn voor prijzen die beginnen bij 35.480,- euro voor de TS-versie , inclusief kosten rijklaarmaken.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: