Mazda prijst vernieuwde CX-5, denkt vooral aan leaserijder

De vernieuwde Mazda CX-5 staat vanaf eind Maart al in de showrooms en dus maakt het merk alvast de eerste prijzen en uitrustingsdetails bekend. Opvallend daarbij is dat die vooral voor de zakelijke rijder zijn.

Voor particulieren is er slechts één versie en dat is de 165Pk sterke 2,0-liter SkyActiv-benzine. Die is met een prijs vanaf 27.990,- euro meteen de goedkoopste.

Mazda CX-5 2015 rood 03

Daarnaast bestaat het gamma uit een drietal Skylease-uitvoeringen die, je raadt het al, speciaal geënt zijn op de zakelijke rijder. Deze uitvoeringen zijn allen naar keuze te krijgen met een 2.0 benzine van 165Pk of een 2.2 diesel van 150Pk. Een automaat is desgewenst als optie op alle uitvoeringen te krijgen.

Leaserijders starten voor 29.990,- euro met de Skylease. Die beschikt onder meer over cruise control, navigatie, dual zone climate control, een lederen stuurwiel en 17”-inch lichtmetaal. Meer luxe biedt de Skylease+ die als 'middenuitvoering' voor 1.000,- euro extra zaken als LED-verlichting, parkeersensoren, verwarmbare voorstoelen en digitale radio aan de uitrusting toevoegt.

Mazda CX-5 2015 rood 05

Aan de bovenkant van het gamma staat tenslotte voortaan de Skylease GT. Die maakt de uitrusting met zaken als Keyless Entry, elektrisch verstelbare voorstoelen en een Bose-audiosysteem in combinatie met negen luidsprekers compleet. De prijzen van deze uitvoering starten bij net géén 32 mille.

Op de prijs van de nieuwe voorwielaangedreven SkyActive-G 192 moeten we volgens Mazda nog even wachten.

Mazda CX-5 2015 rood 04 Mazda CX-5 2015 rood 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: