Meer is altijd beter: ABT geeft Audi RS4 de nodige extra dampf

Bij ABT worden overuren gemaakt, want na de RS5-R van afgelopen week en de samenwerking met Audi voor wat betreft de RS6 Performance Nogaro Blue Edition, is het nu de beurt aan het snoepje van de week, de RS4 Avant.

Waar voor de nieuwe generatie RS4 Avant wat mij betreft geldt dat deze, net zoals de nieuwe RS5, te klinisch en te ingetogen is, maakt de huistuner van het merk met de vier ringen dat hier ruimschoots goed.

Ten opzichte van de standaard RS4 is het uiterlijk nu namelijk niet meer te subtiel en zakelijk correct, maar precies net zo dik als dat bij een RS-combi hoort te zijn. Dat geldt ook onder de motorkap, want daar is de bekende 2,9-liter V6 Bi-Turbo te vinden die er dankzij ABT voortaan 510pk uitperst.

De standaard RS4 daarentegen beschikt over ‘slechts’ 450 pk. Natuurlijk is ook het koppel behoorlijk opgeschroefd, dat bedraagt voortaan 680Nm (standaard 600Nm). Over wat dit alles met de prestaties doet hult de tuner zich zoals gewoonlijk jammergenoeg in stilzwijgen.

Maar aangezien een standaard RS4 in 4,1 seconden op de 100 km/h zit, zou het ons sterk verbazen als je met deze raket niet onder de 4 tellen uit zou komen.

Meer geldt overigens niet alleen voor het vermogen. Zo zijn enorme 21"-inch velgen, een dik nieuw uitlaatsysteem en een nieuwe ophanging inclusief stabilisatoren van de partij.

Tot slot kunnen we je nog melden dat ABT tijdens de komende AutoSalon van Genève nog een primeur heeft. Daarvoor moet je nog even geduld hebben, want die begint traditioneel getrouw in de eerste week van maart.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: