Meer details, foto's en prijzen van de nieuwe Lexus NX 300h

Omdat de emissiewaarde van de NX 300h lager blijkt uit te vallen dan wat Lexus aanvankelijk dacht, zijn de vanafprijzen van deze hybride NX naar beneden bijgesteld.

De prijzen starten voortaan bij iets minder dan 46 mille en dat is rond de tweeduizend euro lager dan eerder door de Japanners werd aangegeven.

Lexus NX300h hybride rood 2015 08

De nieuwe NX 300h beschikt nu over een CO2-uitstoot van(af) 116 gram per kilometer. Wie de Lexus NX 300h nog dit jaar koopt en zakelijk rijdt, betaalt daarmee slechts 20% bijtelling op alle 2WD- en AWD-uitvoeringen met 17”-inch lichtmetalen velgen. Dat laatste is natuurlijk een beetje kansloos want op dat soort velgen ziet de NX er totaal niet uit.

Verder is de NX leverbaar in een gelimiteerde First Edition en als Business Line, speciaal voor zakelijke rijders.

Lexus NX300h hybride rood 2015 06

De First Edition is standaard uitgerust met vierwielaandrijving leverbaar. De uitrusting omvat verder All-Speed Adaptive Cruise Control met Advanced Pre-Crash Safety-systeem. Ook de draadloze smartphone lader ontbreekt niet.

Lexus trakteert de eigenaar bovendien op een Lexus navigatiesysteem, stijlvol zwart ‘Tahara’-lederen bekleding en stoelverwarming. De First Edition is verkrijgbaar in de carrosseriekleuren Black, Sonic Titanium en Satin Silver. De prijzen van deze gelimiteerde uitvoering beginnen bij 53.990,- euro.

Lexus NX300h hybride platinum brons zilver grijs 2015 04

Op de prijslijst van de Lexus NX 300h staan – naast de First Edition – liefst zes verschillende uitvoeringen, waaronder de exclusieve President Line en de sportief vormgegeven F-Sport Line. De auto met alle ‘must have’-opties is de Business Line Pro.

Deze uitrusting omvat onder meer de Wireless Charging Tray, Keyless entry en parkeersensoren. Het interieur is voorzien van smaakvol ‘Tahara’-lederen bekleding en ook stoelverwarming is standaard. De prijzen van de Lexus NX 300h Business Line Pro beginnen 54.900,-.

Lexus NX300h hybride platinum brons zilver grijs 2015 01

Verder vestigt het merk nog even fijntjes de aandacht op een negental unieke punten van de NX en die willen we je uiteraard niet onthouden.

1. Wireless Charging Tray - een wereldprimeur

De smartphone draadloos opladen door de telefoon simpelweg in een speciale “cradle” in de middenconsole te leggen.

2. Remote Touch Interface met Touch Pad

Een Lexus primeur: een intuïtief touchpad voor bediening van navigatie en media. Zo houdt de bestuurder zijn aandacht op de weg.

3. 360° Panoramic View Monitor

De bestuurder bekijkt de NX 300h van bovenaf. Veilig wegrijden zonder obstakels of verkeersdeelnemers over het hoofd te zien is kinderspel.

4. Mark Levinson Premium Surround Sound System met Clari-Fi

Een primeur in een auto. Mark Levinson is synoniem aan upperclass high end audio. Clari-Fi analyseert en verbetert waar nodig de geluidskwaliteit van alle digitale muziekbronnen.

5. Advanced Pre-Crash Safety en All-Speed Adaptive Cruise Control

De radar van dit state of the art veiligheidssysteem biedt maximaal rijcomfort voor de bestuurder en herkent een dreigende aanrijding en zorgt ervoor dat de NX 300h indien nodig maximaal afremt naar stilstand.

6. Adaptive Variable Suspension

Nieuwe generatie instelbare dempers met verschillende settings. Het stelt de bestuurder in staat de rijdynamiek te beïnvloeden.

7. Shimamoku-hout

De houtafwerking in het interieur kent een finish die pianobouwer Yamaha gebruikt voor zijn allerduurste concertpiano’s.

8. Rear Power Seat

Eerste in het segment. De achterbankleuning klapt elektrisch neer met bediening vanaf dashboard, bagageruimte of achterste stoelen.

9. 90 LED-lampen

Alles bij elkaar opgeteld zijn liefst 90 LED-lampen verwerkt in de koplampen, dagrijverlichting, mistlampen, richtingaanwijzers en remlichten.

Het is maar even dat je 't weet.

Lexus NX300h hybride platinum brons zilver grijs 2015 06 Lexus NX300h hybride platinum brons zilver grijs 2015 02 Lexus NX300h hybride platinum brons zilver grijs 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: