Veel potentie: meer informatie over de nieuwe Maserati Levante

Mocht je in de markt zijn voor een Audi Q7, BMW X5, Range Rover, Volvo XC90 of zelfs een Porsche Cayenne, dan kan het nuttig om onderstaande eens aandachtig door te lezen.

Want het zou zomaar kunnen dat je dan binnenkort ook Maserati aan de lijstje kunt toevoegen. Met de Levante zetten de Italianen op papier namelijk alvast een leuke concurrent van deze modellen neer.

Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 02

Onder de kap is er om te beginnen keuze uit een 275Pk sterke zescilinder diesel, die goed is voor een sprint naar de 100 km/h in een tel of zeven en een topsnelheid van 230 km/h. Het verbruik komt uit op 6,9 liter, maar natuurlijk haal je dat in de praktijk nooit.

Op benzinegebied starten de zaken voorlopig met een 3,0-liter biturbo V6 die over 350 of 430Pk beschikt. Dan sprint je in 6,0 of 5,2 seconden naar de 100 km/h en eindigt het feestje bij respectievelijk 251 of 264 km/h.

Een 8-traps automaat is op alle modellen standaard, evenals het 'Q4'-vierwielaandrijvingsysteem. Het onderstel telt vijf verschillende rijmodi en het rijgedrag zou dankzij de perfecte 50/50 balans wel eens bijzonder goed kunnen meevallen.

Aan de binnenkant is het interieur natuurlijk herkenbaar Maserati. Centraal in het dashboard prijkt het Maserati Touch Control-infotainmentsysteem dat voor het eerst voorzien is van een draaiknop voor de bediening in de middenconsole en een 8.5”-inch scherm.

Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 08

De nodige veiligheid-, assistentie- en rijsystemen als Forward Collision Warning, Automatic Brake Assist, Lane Departure Warning, blind spot alert, een 360-graden camera en een automatisch te openen en sluiten achterklep zijn desgewenst van de partij.

In het mooie Italiaanse Turijn lopen inmiddels al de eerste modellen van de productielijn, dus een snelle levering is niet geheel uitgesloten. Op dit moment is een maand of twee haalbaar.

De prijzen van de Maserati Levante zijn nog niet bekend, wij gokken zelf op een bedrag van rond de 86.000,- euro voor het goedkoopste model. Maar dat model is met een paar opties zeker geen straf.

Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 07 Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 05 Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 01 Maserati Levante SUV Touch Control Diesel 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: