Meer reikwijdte nodig? | Installeer een firmware update (Tesla)

Bovenstaande zin hoort natuurlijk thuis op een computerblog en niet op deze blog, maar niets is in dit geval minder waar!

Tesla heeft voor hun elektrische sedan Model S namelijk een firmware update ontwikkeld waarmee de actieradius met gemiddeld 12 kilometer toeneemt. Dit dankzij een speciale “Vehicle Sleep-modus”. Volgens Tesla zorgt juist deze modus voor de kleine winst in de reikwijdte.

De firmware kan door Tesla “over-the-air” (dus gewoon bij je thuis voor de deur via het mobiele netwerk) uitgevoerd worden.

De nieuwe modus moet je echter nog wel handmatig activeren en schakelt dan alle elektronica, inclusief de displays die in het dashboard zijn opgenomen uit als je de auto verlaat. De systemen worden pas weer ingeschakeld als de auto wordt gestart. Nadeel is dat het wat langer duurt dan voorheen voordat je weer verder kunt rijden.

Naast deze nieuwe slaapmodus voegt de firmware update nog nieuwe functionaliteit aan het infotainmentsysteem toe, is de spraakherkenning verbeterd en wordt een App-launcher aan de boordcomputer gekoppeld.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: