Meer ruimte, meer veiligheid: de nieuwe Mercedes GLA-klasse is officieel

Mercedes heeft gisteren de nieuwe GLA-klasse gepresenteerd. Met de GLA bestaat de nieuwe familie van compacte auto’s van de Duitsers nu uit acht modellen. Met drie wielbases, voor- en vierwielaandrijving en benzine-, diesel- en hybride modellen is de keuze zeg maar gerust reuze.

Met de GLB biedt Mercedes voor het eerst een compact model met zeven zitplaatsen. Daarnaast zijn er de sportieve versies van huistuner AMG. Sinds de introductie van de eerste A-Klasse, de eerste compacte auto van Mercedes-Benz, in 1997, heeft Mercedes-Benz wereldwijd meer dan 7 miljoen auto’s in dit segment verkocht. Sinds de GLA in 2014 zijn marktdebuut maakte, zijn ongeveer 1 miljoen exemplaren van deze compacte SUV aan klanten over de gehele wereld afgeleverd. Dat mag gerust een mijlpaal worden genoemd want persoonlijk zou ik eerder voor een CLA Coupé, Shooting Brake of GLB gaan.

Dat even terzijde, want er is genoeg te melden over de nieuwe GLA. De nieuwe variant in de A-klasse is met 1.611 mm (1.616 mm met dakreling) meer dan 10 cm hoger dan zijn voorganger. Ook biedt de dienovereenkomstig hogere en karakteristieke SUV-zitpositie meer hoofdruimte voorin. De beenruimte achterin is eveneens aanzienlijk groter – ook al is de GLA nu 1,5 cm korter.

De zitpositie van zowel de bestuurder als de voorpassagier is hoger en meer rechtop dan in het vorige model, en dus meer typerend voor een SUV. De bestuurder en voorpassagier zitten 140 mm hoger dan in de A-Klasse en 50 mm hoger dan in de B-Klasse. Ook het zicht rondom is verbeterd vergeleken met het vorige model – vooral dankzij een geoptimaliseerde vorm van de dakstijlen, die nu minder zicht wegnemen.

Het gebruiksgemak was een van de aandachtspunten bij de ontwikkeling. De achterbank is optioneel 14 cm verschuifbaar en de rugleuning kan rechter op gezet worden, waardoor er ruimte is voor bijvoorbeeld grote dozen. Achterin is er nog voldoende plek voor één of twee personen, omdat deze variant van de achterbankleuning in de verhouding 40:60 gedeeld is. Standaard is de achterbankleuning in de verhouding 40:20:40 gedeeld, waarbij elk deel afzonderlijk kan worden neergeklapt.

De standaard in hoogte verstelbare bagageruimtebodem biedt veel variabiliteit. Wanneer de achterbankleuning is neergeklapt en de bagageruimtebodem in de bovenste stand staat, kan een bijna vlakke laadvloer tot aan de voorstoelen worden gecreëerd. Bij zeer grote voorwerpen kan de laadvloer in de onderste stand worden gezet, kan de dwarsdrager achter de achterbank worden verwijderd en kan de achterbank – mits voorzien van de optionele lengteverstelling – naar voren worden geschoven.

Als eerste model in zijn klasse beschikt de GLA over een wasstraatfunctie, bekend van zijn grote broer, de GLS. Met slechts één commando worden de buitenspiegels ingeklapt en de zijruiten en het schuifdak gesloten. De informatie van de regensensor wordt onderdrukt, zodat de ruitenwissers in de wasstraat uitgeschakeld blijven. De airconditioning schakelt over naar de luchtrecirculatiemodus en na enkele seconden wordt het frontbeeld van de 360°-camera (indien aanwezig) weergegeven om de bestuurder te helpen bij het inrijden van de wasstraat. Deze instellingen worden automatisch gedeactiveerd wanneer de bestuurder de wasstraat verlaat en accelereert tot boven de 20 km/h.

De vooras van de nieuwe GLA beschikt over McPherson-veerpoten. De wielbesturing wordt verzorgd door een dwarsdrager die onder het midden van het wiel is gepositioneerd, de McPherson-veerpoot en een trekstang. De dwarsdrager is gesmeed uit aluminium. Dit vermindert zowel het gewicht als de onafgeveerde massa. De fusees zijn gemaakt van gegoten aluminium.

De GLA is voorzien van een multi-link achteras. De drie dwarsverbindingen en een geleide-arm bij elk achterwiel zijn geconfigureerd voor een maximale rijstabiliteit, rijkwaliteit en langs- en dwarsdynamiek. De achteras is gemonteerd op een subframe dat van de carrosserie is geïsoleerd door rubbersteunen, zodat er minder trillingen van het onderstel naar de carrosserie worden overgebracht.

Kenmerkend voor het offroad-design zijn onder meer het steile front, de korte overhangen voor en achter en de beschermende claddings rondom. De 4-Matic-modellen zijn standaard uitgerust met het offroad-techniekpakket. Dit pakket bestaat uit een extra rijprogramma, een wegrijhulp voor op hellingen en een offroad-animatie in het mediadisplay alsmede in combinatie met MULTIBEAM LED-koplampen een speciale lichtfunctie voor offroad-rijden. Optioneel houdt de Downhill Speed Regulation (DSR) zich automatisch aan een voorgeprogrammeerde snelheid tussen circa 2 en 18 km/h die wordt weergegeven in het combi-instrument en in het optionele head-up display. Met gerichte remingrepen helpt DSR om de controle te behouden op steile hellingen.

De nieuwe GLA zet een verdere stap op veiligheidsgebied dankzij de rijassistentiesystemen met coöperatieve ondersteuning van de bestuurder. De uitgebreide functies van het rijassistentiepakket omvatten bijvoorbeeld de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie bij naderende fietsers of voertuigen alsmede voetgangerswaarschuwing bij zebrapad.

De GLA kan reageren wanneer de bestuurder niet reageert. De actieve remassistent heeft in veel situaties de taak om met autonoom remmen een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Het systeem kan ook remmen bij snelheden tot zo’n 60 km/h in het geval van stilstaande voertuigen en overstekende voetgangers. Afhankelijk van de situatie voorkomt dit tot een snelheid van 50 km/h zelfs botsingen. De nieuwe GLA staat vanaf het voorjaar van 2020 bij de dealers.

Met de  nieuwste rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning, het intuïtief bedienbare infotainmentsysteem MBUX en het uitgebreide ENERGIZING-comfortprogramma beschikt de nieuwe GLA uiteraard ook over alle sterke punten van de actuele generatie compacte modellen van Mercedes.

De GLA deelt haar basis met de A-klasse en het motorenaanbod komt dan ook grotendeels overeen. Mercedes-Benz voorziet de voorlopige instapversie (de GLA 200) van de met Renault ontwikkelde 1,3-liter viercilinder met turbo. De GLA heeft met die krachtbron de beschikking over een vermogen van 163 pk. Het maximumkoppel komt uit op 250 Nm. Schakelen gebeurt met de zeventraps DCT.

Dieselen behoort eveneens tot de optie, daarvoor spreekt Mercedes de 1,5-liter dieselmotor van Renault aan die ook in de A-klasse ligt. Precieze specificaties van de grotere benzinemotor en de diesel houdt Mercedes nog onder de pet, maar we verwachten ook hier een vergelijkbaar aanbod als bij de A-Klasse.

Topper is de GLA 35 AMG 4-Matic. Die beschikt over een 306pk en 400Nm sterke 2,0-liter viercilinder met turbo in het vooronder. Standaard is deze krachtbron gekoppeld aan de achttraps Speedshift DCT-automaat van AMG. Deze versie van de GLA sprint volgens Mercedes in 5,1 seconden naar 100 km/h en trekt door tot 250 km/h.

De nieuwe GLA staat vanaf het voorjaar van 2020 bij de dealers.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: