Meer voor minder: Volkswagen Polo Edition en Golf Edition

Dieselgate lijkt in Europa en vooral bij ons nauwelijks de verkopen van Volkswagen te beinvloeden, maar om de verkopen nog wat meer op te krikken brengt Volkswagen aantrekkelijke Edition-versies van de Polo en de Golf op de markt.

De Polo Edition en Golf Edition zijn inclusief de tijdelijke inruilpremie van 1.000,- euro leverbaar vanaf respectievelijk 13.790,- euro en 18.190,- euro, of vanaf 259,- en 299,- euro per maand via Volkswagen Abonnement private lease.

Polo Edition: meer dan compleet

Van de Polo was al een Edition-uitvoering leverbaar. Deze tweede, nieuwe versie van de Polo Edition, wordt aangedreven door de 55 kW/75 pk sterke 1.0 MPI-motor, een soepele en zuinige krachtbron. Standaard krijgt hij zaken mee als elektrisch bedienbare portierruiten, centrale vergrendeling met afstandsbediening, Climatic airconditioning, cruise-control.

Verder heeft hij onder meer het Radio Composition Colour, een geïntegreerd radio- en multimediasysteem met aanraakbeeldscherm, USB-aansluiting en Bluetooth handsfree telefoonvoorbereiding.

Voor een meerprijs van 319,- euro kan de Polo Edition worden voorzien van het Car-Net App-Connect pakket dat het mogelijk maakt om via het beeldscherm van het infotainmentsysteem direct apps van de smartphone te bedienen via Apple CarPlay of Mirror Link.

Volkswagen Golf 7 en Polo Edition 2017 02

Golf Edition: rijke uitrusting en 21% bijtelling

De Golf Edition zal bij zowel particuliere als zakelijke rijders in de smaak vallen met zijn prestaties en luxe. Deze hatchback is leverbaar met de 1.2 TSI 63 kW/85 pk krachtbron of de 1.0 TSI BlueMotion met 85 kW/115 pk. Die laatste wordt naar wens met 7-traps DSG-automaat geleverd. Deze versie valt voor zakelijke rijders in de categorie van 21 procent fiscale bijtelling.

Highlights van deze Golf Edition zijn Climatic airconditioning, cruise-control, Radio Composition Colour met aanraakbeeldscherm, USB en Bluetooth handsfree telefoonvoorbereiding, een elektrisch bediende handrem, leer voor het stuurwiel en de pookknop, mistlampen met bochtenverlichting, elektrisch bedienbare portierramen en centrale vergrendeling met afstandsbediening.

Voor 449,- euro is deze Golf Edition leverbaar met het Car-Net App-Connect pakket dat bestaat uit het radio- en multimediasysteem Composition Media, App-Connect smartphone-integratie via MirrorLink of Apple CarPlay.

Volkswagen Golf TSI BlueMotion

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: