Mercedes A klasse mooiste auto van 2012

Elk jaar wordt op het Het Internationale Automobielfestival van Parijs de Mooiste Auto van het Jaar gekroond. Tijdens de 28e editie van dit jaarlijkse treffen ging de beker naar de Mercedes A-Klasse, die daarmee de BMW 3-Reeks berline opvolgt. Hij werd verkozen met 100.000 stemmen in een onlinepoll in 52 landen. De A-Klasse gaat de Mazda 6, de Renault Clio en de BMW 3-Reeks Touring vooraf.

Samen met deze titel reikt een vijftienkoppige jury, bestaande uit vijftien autogepassioneerden, ook nog andere prijzen uit. Daarbij vielen ook Belgen in de prijzen: Bart Lenaerts en Lies De Mol hebben de titel van Mooiste Boek van het Jaar gekregen voor hun WAFT2. En Jacky Ickx werd beloond met een Gouden Palm. Verder werd de Aston Martin Vanquish verkozen tot Mooiste Supercar van het Jaar en de Peugeot Onyx tot Mooiste Conceptcar van het Jaar. En de Opel Adam kaapte de titel weg van Mooiste Interieur van het Jaar.

Peugeot kreeg de prijs voor Mooiste Reclame, voor de Hands-commercial rond
de 208. De Audi E-Tron haalde met zijn zege in de 24 Uren van Le Mans de Grand Prix de l'Environnement binnen. De Grand prix Spécial du Jury huldigde de terugkeer van Alpine met de conceptcar A110-50, de 'Designprijs' komt toe aan de Porsche 911. Vincent Turpin won de BMW Young Design Award en Cathy Dubuisson de Mooiste Foto van het Jaar voor haar Leçon n°40. De Grand Prix de l'Art gaat naar Florent Poujade voor Lady Jag. Ten slotte won Toyota de 'Grote prijs Creativ'experience' voor zijn uiterst personaliseerbare conceptcar Diji.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: