Mercedes is al klaar voor de zomer: SLK CarbonLOOK Edition en SL 2LOOK Edition

Mercedes trapt het open air-seizoen af met de introductie van de SLK CarbonLOOK Edition en de SL 2LOOK Edition. Beide Roadsters geven open rijden volgens het merk een extra dimensie door de exclusieve uitvoering van in- en exterieur. De SLK CarbonLOOK Edition is leverbaar vanaf 55.300,- euro en de SL 2LOOK Edition vanaf 117.855,- euro.

Mercdes SL SLK CarbonLOOK 2LOOK Edition wit zwart 2015 19

 

De CarbonLOOK Edition zet de sportiviteit van de SLK extra aan met krachtige designelementen. Hij heeft een specifieke voorbumper met grote luchtinlaten, scherp getekende sideskirts en een achterbumper met diffuser. Ook de vijfspaaks lichtmetalen AMG wielen in glanzend titaangrijs, donker getinte koplampen en de rolbeugels met aluminium accenten zijn af fabriek aanwezig. Ook in technisch opzicht is de SLK CarbonLOOK Edition uitermate sportief. Hij beschikt over een verlaagd sportonderstel (-10 mm) en geperforeerde remschijven vóór.

Mercdes SL SLK CarbonLOOK 2LOOK Edition wit zwart 2015 20

 

In het interieur van de SLK CarbonLOOK Edition zijn onder andere sportstoelen en interieurdelen die zijn bekleed met leer in twee tinten: zwart nappa en designo titaangrijs pearl te vinden. De limekleurige biezen zorgen daarbij voor het nodige contrast, ook bij de velours vloermatten. Het stuur en de keuzelhendel van de versnellingsbak zijn verder ook bekleed met fijn nappaleder.

Bovendien zijn in het interieur diverse carbon-elementen terug te vinden. De instrumenten vallen op door hun finishvlagdesign en de modellen met automatische transmissie hebben standaard schakelpaddles aan het stuur. Het open air-seizoen kan tenslotte extra lang duren doordat verwarmde stoelen en AIRSCARF hoofdruimteverwarming standaard zijn. De SLK 200, SLK 250, SLK 350, SLK 250 CDI én SLK 55 AMG zijn er tijdelijk als CarbonLOOK Edition. 

Mercdes SL SLK CarbonLOOK 2LOOK Edition wit zwart 2015 13

Verder levert het merk uit Stuttgart de SL als 2LOOK Edition. Dit tijdelijk leverbare model is leverbaar met een variodak in hoogglans zwart, dat sterk contrasteert met bijvoorbeeld lichte koetswerkkleuren als designo kasjmierwit magno, designo diamantwit bright, tenorietgrijs of iridiumzilver. Andere eyecatchers zijn de in hoogglans afgewerkte 19"-inch lichtmetalen velgen – optioneel zijn zeven-dubbelspaaks 19-inch AMG-velgen beschikbaar. Ook deze zijn in hoogglans afgewerkt.

De sportstoelen van de SL 2LOOK Edition zijn bekleed met zwart nappaleer – sierdelen in designo platinawit nappaleer zorgen voor een spannend contrast. De lederen bekleding van de stoelen is op klassieke wijze in lengterichting gestikt. De armsteunen en de deurbekleding zijn verder uitgevoerd in de twee kleuren leder en dat geldt eveneens voor het driespaaks designo sportstuur.

Ook inbegrepen is de exclusieve designo afwerking met sierdelen in zwarte pianolak. De standaarduitrusting van de 2LOOK-modellen omvat tenslotte actieve multicontourstoelen met verwarming, ventilatie en AIRSCARF-hoofdruimteverwarming. De SL 2LOOK Edition is er met V6- en V8-benzinemotor, de SL AMG 2LOOK Edition met V8- en V12-motor.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: