Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+ uiteraard ook voorzien van update

Mooier en sportiever, maar niet sneller: na de facelift van de Mercedes GLC-klasse en de coupé-variant presenteert AMG deze zomer haar vernieuwde SUV-modellen voor het middensegment.

Net als de AMG GLC 63 4Matic+ wordt zowel de SUV als de coupé verder aangedreven door een 4,0-liter V8-biturbomotor met 350 kW/476 pk of 375 kW/510 pk in de S-versie.

Een opvallend licht ontwerp voor de voor- en achterzijde, evenals een nieuwe trapeziumvormige dubbele uitlaatafwerking en optionele 21”-inch wielen zijn de belangrijkste veranderingen in het exterieurontwerp. Het MBUX-infotainmentsysteem met specifieke AMG-functies en -displays, evenals een nieuw stuurwiel, is uiteraard van de partij. In de S-versie kunnen met de geïntegreerde aanraaktoetsen de functies van het instrumentenpaneel en het infotainmentsysteem worden bediend door horizontaal en verticaal met de vinger te vegen.

Het elektronisch gestuurde sperdifferentieel voor de achteras en de trailer-manoeuvreerassistent zijn voortaan standaard op beide AMG-versies. Bovendien beschikt het AMG Dynamics-tractiecontrolesysteem over een nieuw rijprogramma.

De SUV en coupé zijn even snel. De GLC 63 4MATIC+ accelereert van 0 naar 100 km/h in 4,0 seconden, de S-modellen hebben 3,8 seconden nodig. De topsnelheid is 250 km/h of 270 km/h met het AMG Driver's Package. De S-modellen bereiken een topsnelheid van 280 km/h. Het gemiddelde brandstofverbruik van AMG's Euro 6d-temp motoren ligt tussen de 12,1 en 12,4 liter.

De prijzen en exacte beschikbaarheid hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: