Mercedes AMG GT R: geen witte Kerst dit jaar maar een groene

Ook dit jaar zit een witte Kerst er helaas niet in, met een verwachte temperatuur van 12 graden boven nul voor Tweede Kerstdag is een beetje kerstgevoel zelfs ver te zoeken.

Buiten is alles groen en warm, tijd dus om maar eens wat nieuwe plaatjes van het nieuwe monster van Mercedes AMG, de GT R, te laten zien.

De GT R heeft net als de reguliere AMG GT en GT S de bekende 4,0-liter achtcilinder onder de kap. Uiteraard is dat blok voor de gelegenheid van wat upgrades voorzien, waardoor het vermogen uitkomt op 585pk en 700nm koppel. Daarmee beschikt de GT R over 74pk meer dan de GT S.

Naast deze extra power is ook de versnellingsbaksoftware voorzien van een nieuwe mapping. De eerste versnelling is wat langer geworden en de zevende een stukje korter. Door deze aanpassing sprint de GT R in 3,6 seconden (-0,2) naar de honderd. De topsnelheid komt uit op 318 km/h.

Bij snelheden tot 100 km/h sturen de achterwielen mee voor een nog strakkere wegligging, die overigens dankzij een standaard aanwezig elektronisch slipdifferentieel al niet verkeerd is. De tractiecontrole kent negen verschillende standen.

Hoe dat er allemaal uitziet en klinkt zie je hieronder.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: