Mercedes AMG meer is minder: GLE Coupé en C450!

Het is géén geheim dat ze bij Mercedes AMG altijd een beetje jaloers geweest zijn op het succes dat grote concurrenten Audi en BMW hebben met hun sportieve afdelingen Quattro GmbH en M-Performance.

BMW scoort enorm goed met M-Performance modellen als de M550xd en de X5 50d, terwijl audi met de S3, S4, S5, S6, S7 en S8 zelfs een heel scala aan snelle modellen in het gamma heeft.

Bij AMG nemen ze nu een beetje gas terug en komen met een eigen label dat moet laten zien dat je voor sportief en wat minder hardcore rijden ook in Stuttgart terecht kunt. Met het invoeren van het AMG Sport label wil de sportieve tak van Mercedes uit Affalterbach de verkopen dan ook flink doen stijgen. Waar nu nog 40.000 exemplaren per jaar verkocht worden, moeten dat er volgens CEO Tobias Moers ruim 80.000 zijn in 2017. Een verdubbeling dus.

Een passant laat het merk ook nog even een teaserafbeelding zien waarop duidelijk een SUV (GLE!) en een C-klasse te zien zijn. Beide vieren hun première overigens tijdens de komende Detroit Motor Show (NAIAS) die begin Januari van start gaat.

Mercedes GLE Coupe en C-klasse 450 4-Matic wit 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: