Mercedes B-Klasse Electric Drive is een feit

Na de SLS AMG Electric Drive en de E-Smart introduceert Mercedes tijdens de NY AutoShow hun derde model met stopcontact, de Mercedes B-Klasse Electric Drive.

De B-klasse ED zal voorlopig echter alleen in Amerika leverbaar worden, een overstap naar Europa volgt op een later tijdstip.

Mercedes-B-Klasse-Electric-Drive-2014-04

Onder de kap wordt een 136Pk sterke elektromotor gemonteerd die 310Nm koppel levert. Daarmee accelereert deze B-klasse variant volgens Mercedes “in minder dan 10 seconden” naar de 100 km/h. Om de batterijen te sparen is de topsnelheid overigens begrensd op 160 km/h. De actieradius zou rond de 200 kilometer bedragen.

Mercedes-B-Klasse-Electric-Drive-2014-05

De Lithium-Ion accu’s vinden plaats in de bodem van het chassis, hetgeen het zwaartepunt en vooral de kofferruimte ten goede komt. Mercedes is er veel aan gelegen om deze B-klasse zo praktisch mogelijk te houden. De accu’s kunnen overigens gewoon middels het normale stopcontact opgeladen worden. Op de in Amerika gebruikelijk 110 Volt zouden de accu’s in ongeveer 2 uur voor 50% opgeladen kunnen worden.

Mercedes-B-Klasse-Electric-Drive-2014-21

De B-Klasse Electric Drive komt in 2014 in Amerika op de markt, wanneer Europa aan de beurt is, is nog niet bekend net zoals de prijs.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: