Mercedes CLA debuteert tijdens Superbowl op TV, IRL in Genève

In eerste instantie werd verwacht dat Mercedes de nieuwe CLA tijdens de autoshow van Detroit in Januari zou introduceren.

Naar nu blijkt is dat niet het geval en krijgen alleen de media het model te zien. De echte première voor het grote publiek vindt in eerste instantie digitaal plaats en wel in de vorm van een commercial tijdens de uitzending van de Amerikaanse Super Bowl.

Omdat de gemiddelde leeftijd van een C-klasse koper rond de 50 jaar ligt wil Mercedes met de vlotte CLA een jonger (en dus groter) publiek aantrekken van ergens tussen de 30 en 40 jaar. Nu kijken er ieder jaar meer dan 100 miljoen kijkers van die leeftijd naar de Super Bowl dus 1 en 1 was 2 ergens op het MB hoofdkantoor in Stuttgart. Volkswagen had daar trouwens eerder al succes mee, getuige de commercial hieronder.

Detroit hoeft het echter niet zonder Mercedes première te stellen, er is nu voor gekozen om daar de gefacelifte E-klasse te laten debuteren. De CLA beleeft zijn officiële werelddebuut tijdens de Autosalon van Genève in Maart volgend jaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: