Mercedes CLA Shooting Brake beleeft EU-première tijdens Brussel Motor Show

Officieel viert de nieuwe Mercedes CLA Shooting Brake z’n première tijdens de Detroit Motor Show 2015 (NAIAS) die traditiegetrouw begin Januari gehouden wordt en de eerste echte autobeurs van het nieuwe jaar is.

Maar aangezien de CLA Shooting Brake niet in de Verenigde Staten op de markt komt, zal het model daar slechts alleen aan de pers getoond worden en verder niet op de beursvloer te zien zijn.

Mercedes CLA Shooting Brake 250 4-Matic AMG line zilver 2015 02

Voor het grote publiek vindt de première dus ergens anders plaats en waar anders dan in Europa, aangezien daar toch de markt voor deze Shooting Brake ligt. Die, volgens het merk zelf, toch zo’n 50 procent van de CLA verkopen voor z’n rekening zal gaan nemen.

Naar verluidt vindt de Europese première de CLA Shooting Brake dan ook plaats tijdens de Brussel Motor Show die van 16 tot 25 Januari plaatsvindt. Bestellen kan zelfs al een dag eerder en vanaf Maart is het mooiste model in het CLA-gamma dan bij de dealer te bewonderen.

Zoals gezegd kan bestellen dus vanaf 15 Januari en dan is er keuze uit een tweetal diesels en een drietal benzineversies (deels met 4-Matic vierwielaandrijving). Ook de CLA45 AMG Shooting Brake en de speciale hierboven afgebeelde OrangeArt Edition zijn dan te bestellen.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar volgen snel. Das Haus heeft al aangegeven de CLA extra agressief te prijzen om ook bij de leaserijders de nodige klandizie te scoren. Die klandizie moet dan komen van Audi A4 Avant-, BMW 3-serie Touring- of dik aangeklede Volkswagen Passat Variant rijders.

Meer informatie vind je hier.

Mercedes CLA Shooting Brake 200 Urban rood 2015 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: