Mercedes denkt aan afstandbediening 2.0

In de aanloop naar de der Consumer Electronics Show (CES) die overmorgen in Las Vegas begint, presenteert Mercedes een samenwerking met Pebble Technology, ontwikkelaar van een compleet smartwatch ecosysteem.

Dankzij deze samenwerking krijgen de Duitsers exclusief de beschikking over de laatste technologieën van het bedrijf, waardoor de horloges van Pebble onderdeel van de systemen in een Mercedes gemaakt kunnen worden.

Mercedes Benz Pebble Smartwatch zwart 2014

Tijdens de CES zal Mercedes in ieder geval demonstreren hoe een voertuig onderdeel van het Internet kan worden en hoe dat voor de bestuurder nuttig kan zijn. De Pebble watch is op dit moment niet veel meer dan een soort “tweede scherm” voor je Smart Phone, maar het merk zal tijdens de CES laten zien dat een dergelijk horloge best interessant kan zijn voor de bestuurder.

Zo is het mogelijk om onder andere voertuiginformatie (tankinhoud, actieradius, op slot of niet), file-informatie, parkeerplaatsinformatie of over de verwarming op te roepen. De fantasie van de ontwikkelaars kent geen grenzen, zo wordt er aan gedacht om het horloge te laten vibreren in geval van dreigend gevaar, bijvoorbeeld wanneer er een spookrijder op de route gemeld wordt.

Mercedes Benz SLK wit Pebble Smartwatch rood 2014 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: