Mercedes EQB: dit moet je over deze elektrische zevenzitter weten

Mercedes heeft inmiddels de elektrische variant van de GLB gepresenteerd en dat betekent dat de wereld een elektrische zevenzitter rijker is. De EQB schittert straks naast het hagelnieuwe elektrische vlaggenschip van het merk, de EQS, in de showroom.

In tegenstelling tot de EQS is de EQB echter niet op een volledig elektrisch platform ontwikkeld. De EQB deelt zijn platform namelijk met de GLB, in feite zoals de elektrische EQA is gebaseerd op de GLA. Net als bij de GLA, EQA en GLB zit onder de EQB dus het MFA2-platform dat ook geschikt is voor verbrandingsmotoren.

Hoewel de buitenkant vooral overeenkomt met dat van de GLB, heeft Mercedes-Benz zijn nieuwe EV toch een deels eigen gezicht gegeven. De relatief kleine vierkante koplampen van de GLB zijn geschiedenis.De EQB heeft een front met plattere en bredere koplampen die uiteraard verbonden zijn door een LED-strip.

De achterkant vertoont wat meer overeenkomsten met de GLB. Ook hier vrij platte achterlichten die net als de verlichting aan de voorkant dank zij een brede rode strip min of meer uit één geheel lijken te bestaan. De kentekenplaat verhuist een verdieping omlaag en zit in de achterbumper. De EQB is 4,68 meter lang en is daarmee dankzij afwijkend bumperwerk enkele centimeters langer dan de GLB.

In Europa komt de EQB in ieder geval beschikbaar met voor- en vierwielaandrijving. Mercedes maakt al melding van "versies met meer dan 272 pk". De accucapaciteit bedraagt in Europa straks 66,5 kWh. Daarmee is het accupakket net zo groot als in de EQA. De EQA is leverbaar als 190 pk en 375 Nm sterke 250. Natuurlijk komt die ook in de EQB beschikbaar.

Daarnaast spreekt Das Haus al van een 350-versie. Mogelijk is dit de 272 pk sterke uitvoering. Die EQB 350 4-Matic komt in ieder geval 419 WLTP-kilometers ver op een acculading. Het accupakket is met wisselstroom (AC) met een laadvermogen tot 11 kW op te laden. Snelladen kan met een laadvermogen tot maximaal 100 kW.

Net als de GLB komt de EQB als vijf- en als zevenzitter op de markt. De bagageruimte van de vijfpersoons meet 495 liter, die van de zevenpersoons 465 liter. Met de achterbank plat kun je in de vijf- en zevenzitter respectievelijk 1.710 liter en 1.620 liter aan bagage kwijt.

Optioneel levert Mercedes-Benz de EQB met een over 14 centimeter verschuifbare tweede zitrij. Hiermee is de bagageruimte met maximaal 190 liter te vergroten.

Prijzen en uitgebreide technische specificaties volgen in aanloop naar de marktintroductie die tegen het eind van dit jaar plaatsvindt.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: