Mercedes geeft voorproefje van nieuwe S-klasse interieur

Onderweg naar kantoor nog snel even de presentatie doornemen en via een conference call kleine wijzigingen bespreken met je assistent? Of tijdens de lange rit naar de vakantiebestemming de nieuwste films online bekijken, terwijl je broer naast je naar zijn favoriete audioboek luistert?

Of het nu gaat om managers of kinderen, in een S-Klasse zitten - vooral in de belangrijkste afzetmarkten China en de VS - achterin vaak belangrijke personen. Daarom heeft Mercedes bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie van zijn vlaggenschip consequent de focus gelegd op het achtercompartiment.

Een voorbeeld: de passagiers achterin beschikken over hetzelfde uitgebreide infotainment en dezelfde comfortfeatures als de bestuurder en de voorpassagier. Ze hebben toegang tot maximaal drie touchscreens en verschillende intuïtieve bedieningsopties, zoals de MBUX interieurassistent of de spraakassistent “Hey Mercedes”. Vandaag geeft Das Haus een inkijkje in wat we komende september kunnen verwachten in de nieuwe S-klasse.

Geen enkele andere innovatie heeft de afgelopen jaren de bediening van een Mercedes zo vereenvoudigd als MBUX (Mercedes-Benz User Experience). De tweede generatie van dit in 2018 geïntroduceerde zelflerende systeem maakt binnenkort zijn debuut in de nieuwe S-Klasse.

Het interieur wordt nog digitaler en intelligenter, want zowel op het gebied van hardware als software zijn radicale keuzes gemaakt: op de maximaal vijf grote displays, deels met OLED-technologie, maken scherpe weergaven het gemakkelijker om voertuig- en comfortfuncties te bedienen.

Bij MBUX staat de mens altijd centraal. De mogelijkheden voor personalisering en de intuïtieve bediening zijn aanzienlijk uitgebreid. Dat geldt zeker voor het achtercompartiment, maar ook voor de bestuurder: zo maakt het nieuwe 3D-bestuurdersdisplay voor het eerst een ruimtelijke weergave mogelijk met slechts een druk op de knop. Er wordt een echt diepte-effect bereikt zonder dat er een speciale 3D-bril gedragen hoeft te worden.

De spraakassistent “Hey Mercedes” is voorbereid op een nog uitgebreidere dialoog. Bepaalde acties kunnen zelfs zonder de activeringsterm “Hey Mercedes” worden uitgevoerd. Zo kan de bestuurder bijvoorbeeld een telefoongesprek aannemen of de navigatiekaart laten weergeven. “Hey Mercedes” kan nu ook uitleggen waar de EHBO-kit zich bevindt of hoe je een smartphone via Bluetooth kunt koppelen.

Naast de klassieke invoer van een pincode zorgt een nieuwe authenticatiemethode voor een hoge mate van veiligheid. Hierbij worden vingerafdruk-, gezichts- en spraakherkenning gecombineerd. Dit maakt toegang tot individuele instellingen of verificatie van digitale betaalprocessen vanuit de auto mogelijk.

Het unieke kenmerk van MBUX is echter met name de koppeling met de meest uiteenlopende systemen en sensorgegevens van de auto. Zo herkent de uitstapwaarschuwingsfunctie in de S-Klasse nu met behulp van camera’s of iemand wil uitstappen. Als een andere weggebruiker in de dode hoek nadert, wordt de actieve sfeerverlichting onderdeel van de uitstapwaarschuwingsfunctie en knippert deze rood. De MBUX interieurassistent controleert of het kinderzitje correct is bevestigd op de voorpassagiersstoel. Ook wordt het aandachtniveau van de bestuurder gemonitord. Bij tekenen van vermoeidheid wordt de bestuurder door de ATTENTION ASSIST gewaarschuwd.

Optioneel zijn straks een tweetal verschillende head-up displays (HUD’s) verkrijgbaar, waarvan een innovatieve variant met een bijzonder groot beeld. De weergavehoek van het display is 10° horizontaal en 5° verticaal en het beeld wordt virtueel weergegeven op een afstand van 10 meter. Dit weergavegebied komt overeen met dat van een display met een diameter van 77”-inch.

Het AR-HUD biedt veel augmented reality-content voor rijassistentiesystemen en navigatie-informatie. Dit wordt optimaal geïntegreerd in het zichtveld en minimaliseert zodoende de afleiding.

De beeldvormende unit (DMD, Digital Mirror Device van Texas Instruments) bestaat uit een hoge resolutie-matrix van 1,3 miljoen afzonderlijke spiegels en een zeer efficiënte lichtbron. Deze technologie wordt ook gebruikt voor beamers in bioscopen. In de S-Klasse wordt het voor het eerst gebruikt om beelden te genereren in het head-up display.

Het 3D-bestuurdersdisplay geeft vervolgens een indruk van ruimtelijke diepte wanneer de ogen van een toeschouwer verschillende perspectieven van een object in het display waarnemen. In dit innovatieve autostereoscopische display wordt dit gerealiseerd door de uitgekiende combinatie van een conventioneel lcd-display met een speciale pixelstructuur en een instelbaar LCD-rooster.

Enkele millimeters voor het LCD-scherm bevindt zich een zogenoemd barrièremasker. Het is zo nauwkeurig op de hoofdpositie van de kijker ingesteld dat het linker- en rechteroog verschillende pixels van het lcd-scherm waarnemen. Hierdoor ontstaat het gewenste diepte-effect.

In het display is een stereocamerasysteem geïntegreerd. Hiermee wordt de oogpositie van de kijker op nauwkeurige wijze bepaald. Dankzij door Mercedes ontwikkelde methoden om afstanden aan te passen en een systeemconfiguratie met een zeer lage latentie (vertraging in de gegevensoverdracht) geniet de bestuurder van een ongestoord, groot bewegingsbereik. Het beeld in het bestuurdersdisplay wordt continu aangepast.

Met behulp van camera’s in het bedieningspaneel in de interieurhemel en zelflerende algoritmen herkent de MBUX interieurassistent de wensen en bedoelingen van de inzittenden en denkt mee. Het systeem interpreteert hoofdrichting, handbewegingen en lichaamstaal, en reageert met de bijbehorende voertuigfuncties.

Als de bestuurder bijvoorbeeld over zijn schouder naar de achterruit kijkt, bedient de interieurassistent automatisch het zonnescherm (rollo). Als de bestuurder in het donker iets op de voorpassagiersstoel zoekt, schakelt het systeem automatisch de verlichting in. Alleen al het kijken naar een van de buitenspiegels is voldoende om deze direct te kunnen verstellen, zonder dat de spiegel eerst moet worden geselecteerd.

Ook natuurlijke handbewegingen worden herkend en de bestuurder en passagiers kunnen het schuifdak zonder aanraking openen. Voorkeuze-instellingen zijn toegankelijk met behulp van het V-teken (hand met de wijs- en middelvinger gespreid in een V-vorm). De bestuurder en passagiers kunnen persoonlijke favorieten aan het systeem koppelen.

De MBUX interieurassistent verbetert niet alleen het bedieningsgemak, maar draagt ook bij aan een hoger veiligheidsniveau. Het systeem controleert bijvoorbeeld of een kinderzitje op de voorpassagiersstoel correct is bevestigd.

In tegenstelling tot LCD-technologie bestaat een OLED-display uit verschillende organische lagen die op een kunststof ondergrond zijn aangebracht. In de S-Klasse bevindt het OLED-display zich achter een glasplaat en in combinatie met de actuatoren en druksensoren erachter zorgt het voor een hoogwaardige bedienings- en weergavebeleving.

Evaluatie van de uitgeoefende druk en haptische bevestiging van de touchbediening breidt de functionaliteit uit. OLED-panelen stralen licht uit wanneer ze met stroom worden gevoed en in tegenstelling tot een lcd-display vereisen ze geen externe achtergrondverlichting. Er wordt alleen stroom verbruikt op plekken waar de pixels oplichten.

Dit zorgt onder andere voor een beter zwartniveau en nog sterkere contrasten. Bij het weergeven van typische videosequenties heeft de oled-technologie een maximaal 30 procent lager energieverbruik dan de lcd-technologie.

Conventionele spraakbedieningssystemen in auto’s vereisen bepaalde vaste commando’s van hun gebruikers. Dankzij natuurlijke spraakherkenning luistert “Hey Mercedes“ naar bijna elk woord en begrijpt het vrijwel elke zin met betrekking tot het infotainmentsysteem en de voertuigbediening, in 27 talen.

Indirecte spraak wordt ook herkend, bijvoorbeeld als de gebruiker zegt “Ik heb het koud“ in plaats van het duidelijke commando “Temperatuur op 24 graden“ om de temperatuur in de beenruimte aan te passen.

De spraakbediening is ook in staat om te leren. Enerzijds past het systeem zich op de gebruiker en diens stem aan, en begrijpt het ook mensen die niet hun moedertaal spreken beter; anderzijds leren de softwaremodellen op de server in de loop der tijd nieuwe modewoorden of veranderd taalgebruik.

Het systeem reageert ook niet meer sterotiep, maar varieert qua taalgebruik. De basisfunctionaliteit van de spraakassistent: de spraakinvoer wordt gescheiden van achtergrondgeluiden, gecomprimeerd en verzonden.

Zowel de head-unit in de auto als de server evalueren de gegevens en sturen een antwoord terug. Het systeem bepaalt welk antwoord het meest waarschijnlijk is en binnen enkele seconden volgt het antwoord/de reactie. Dit betekent dat de spraakassistent ook antwoordt als er geen verbinding is.

Kortom, de nieuwe S-klasse die in september gepresenteerd wordt zit weer boordevol technologie. Meer informatie hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: