Mercedes GLC nu te bestellen voor minimaal 54.795,- euro

Met een attractieve verschijning, verbeterde techniek en een rijkere uitrusting staat de Mercedes GLC klaar om zijn entrée te maken en de hoekige GLK richting de eeuwige jachtvelden te verwijzen.

Inmiddels heeft het merk de eerste prijzen bekend gemaakt en die beginnen van 54.795,- euro voor de 220d 4-Matic. Daarmee staat de nieuwe GLC op hetzelfde prijsniveau als dat van zijn voorganger. Na de GLE en GLE Coupé is de GLC het derde SUV-model dat Mercedes dit jaar nog introduceert.

Mercedes GLC-klasse SUV 4-Matic 2016 69

De middenklasse SUV maakt indruk met een, in mijn ogen, prachtig uiterlijk en alle bekende veiligheidsvoorzieningen en geavanceerde assistentiesystemen die het merk te bieden heeft. Hieronder volgt een overzicht van de prijzen en belangrijkste cijfers:

Vermogen
kW/Pk
Max. koppel
Nm
Verbruik
l/100 km
Prijs (incl. BTW en BPM)
GLC 220 d 4MATIC
125/170
400
5,0 – 5,5
€ 54.795,-
GLC 250 d 4MATIC
150/204
500
5,0 – 5,5
€ 57.795,-
GLC 250 4MATIC
155/211
350
6,5 – 7,1
€ 58.795,-

Dankzij het interieurdesign en de uitrustingslijnen AMG Line, EXCLUSIVE en OFF-ROAD exterieur kunnen klanten een extra sportief, exclusief of cross-country accent aan hun GLC meegeven. Bovendien is er keuze uit aantrekkelijke uitrustingspakketten, waaronder het bekende nightpakket, 12 verschillende carrosseriekleuren en 15 velgdesigns tot maximaal 20"-inch.

Ook zijn er tal van mogelijkheden voor verdere personalisatie van het interieur. Het aanbod loopt hier uiteen van design- en uitrustingslijnen als AMG Line en EXCLUSIVE en stoel- en portierbekleding in stof, lederlook ARTICO, microvezel DINAMICA en leder of designo nappaleder in de kleuren zwart, zijdebeige, espressobruin, zadelbruin of platinawit pearl (alleen designo).

Sierdelen zijn er in aluminium, carbon of hout. In lijn met andere modelseries van Mercedes-Benz in Nederland is voor de GLC ook een aantrekkelijk ambition- en prestigepakket beschikbaar.

Mercedes GLC-klasse SUV 4-Matic 2016 67

Traditiegetrouw volgt er bij de marktintroductie direct ook een Edition 1-uitvoering die met alle motoren gecombineerd kan worden. Deze bijzonder exclusieve versie is onder andere voorzien van AMG Line exterieur met AMG-bumper vóór en achter, 20"-inch multispaaks velgen, warmtewerend donkergetint glas vanaf de B-stijl en ‘Edition 1’ emblemen op de voorspatschermen. Voor het interieur is er keuze uit kwalitatief hoogwaardig zwart designo nappaleer of tweekleurig platinawit pearl/zwart, in beide gevallen met ruitpatroon.

De standaarduitrusting voorziet in tal van details uit de hogere voertuigklassen. Toonaangevende assistentiesystemen als COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, zijwindassistent, ATTENTION ASSIST of ESP met dynamische bochtenassistent en de permanente vierwielaandrijving 4MATIC behoren alle tot de standaarduitrusting, net zoals een negentraps automaat.

Nog minder stress voor de bestuurder en extra veiligheid voor de overige inzittenden is te danken aan het optionele, vernieuwde rijassistentiepakket plus. Op speciale wens en exclusief in deze klasse levert Mercedes-Benz de GLC tevens met AIR BODY CONTROL luchtvering, het uitgebreidere rijdynamieksysteem DYNAMIC SELECT en het offroad-techniekpakket met maximaal vijf individuele offroad standen. Die versterken zowel het rijcomfort als de sportieve eigenschappen, op welke ondergrond dan ook.

De Mercedes-Benz GLC is per direct te bestellen en staat in September bij dealers in ons land. Meer info vind je hier.

Mercedes GLC-klasse SUV 4-Matic 2016 72 Mercedes GLC-klasse SUV 4-Matic 2016 50

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: