Mercedes is het meest innovatieve automerk van de laatste 10 jaar

Een uitgebreide studie, uitgevoerd door het Center of Automotive Management (CAM) en Pricewaterhouse Coopers (PwC), heeft aangetoond dat Mercedes-Benz het meest innovatieve premium automerk is met de meeste wereldprimeurs.

Bovendien ontvangt Mercedes de speciale onderscheiding ‘Meest innovatieve merk van de laatste tien jaar’ en wint Daimler de titel ‘Meest innovatieve Groep’ in de categorie ‘Alternatieve Aandrijvingen’ tijdens de uitreiking van de ‘AutomotiveINNOVATIONS Awards 2015’.

‘De liefde voor uitvindingen houdt nooit op’ was het motto van Carl Benz, een van de oprichters van het merk. Innovatie is nog steeds een van de drijvende krachten achter het succes van Mercedes‑Benz, zoals wordt uitgelicht door het drievoudige succes dit jaar tijdens de ‘AutomotiveINNOVATIONS Awards’.

Met ruime voorsprong sleepte het merk de speciale prijs ‘Meest innovatieve merk van de laatste tien jaar’ in de wacht.

Mercedes Benz S-klasse Limousine Coupe 2016 02

Mercedes-Benz is de enige autofabrikant met 578 individuele innovaties en laat met 183 wereldprimeurs de concurrentie ver achter zich. Tot de buitengewone innovaties behoort DISTRONIC PLUS met Stop&Go Pilot, het brandstofbesparende systeem in de S 400 HYBRID en MAGIC BODY CONTROL.

Tot de innovaties die in de categorie ‘Meest innovatieve premium Brand’ extra zijn belicht behoren de curve tilting technologie in de S-Klasse Coupé, de LED Multibeam koplampen van de CLS en het algehele concept van de CLA Shooting Brake. Deze is toonaangevend in zijn segment door de schoonheid van een coupé te combineren met de praktische voordelen van een estate.

Mercedes Benz S-klasse Limousine Coupe 2016 04

Het concern staat verder aan de top in de categorie ‘Alternative Aandrijvingen’ dankzij de introductie van de S500e en de C350e plug-in hybrids evenals de volledig elektrische B-Klasse Electric Drive.

De criteria voor de AutomotiveINNOVATIONS Awards worden bepaald door een studie die is gebaseerd op de innovatie database van het Center of Automotive Management (CAM) in Bergisch Gladbach, Duitsland. Voor het tiende achtereenvolgende jaar zijn de innovaties van wereldwijd opererende automobielconcerns en hun merken systematisch onderzocht en geëvalueerd in overeenstemming met kwantitatieve en kwalitatieve criteria.

Innovaties worden als nieuwe ontwikkelingen gedefinieerd wanneer ze de consument aanvullende en tastbare voordelen bieden. Bovendien dienen de innovaties al beschikbaar of tenminste gepresenteerd te zijn in ontwikkelde prototypes.

Mercedes Benz S-klasse Limousine Coupe 2016 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: