Mercedes laat vast lampen van de nieuwe E-klasse zien

Mercedes laat de nieuwe E-klasse pas voor het eerst compleet zien tijdens de NAIAS in Detroit begin volgend jaar, maar we kunnen je vast een glimp laten zien van de koplampen en achterlichten.

Dat vooral de achterlichten je aan de huidige generatie C- en S-klasse doen denken vergeten we maar even, want het nieuws zit ‘m toch echt aan de voorkant van de auto in de koplampen.

Daar komt namelijk voor het eerst een nieuwe generatie LED’s om de hoek kijken. Zo is het nieuwe MultiBeam LED-systeem voortaan voorzien van 84 verschillende LED’s.

Mercedes E-klasse W213 koplamp achterlicht 02

Dat verbetert volgens Mercedes meteen het zicht bij nacht en schemering, want dankzij dit hoge aantal LED’s kan de rijbaan optimaler verlicht worden. De verdeling is namelijk vrij te configureren en alle functies zijn voortaan digitaal, dus zonder mechanische componenten, beschikbaar.

Zo is de grootlichtassistent in de plusvariant zelfs in staat om te sterk reflecterende verkeersborden te herkennen en het licht daarop selectief te dimmen.

Ook krijgen de koplampen informatie van het navigatiesysteem zodat kruisingen beter verlicht kunnen worden en zorgt een slechtweerassistent voor het dimmen van individuele LED’s wanneer er door de sensoren te sterke reflecties worden waargenomen.

Onder de noemer Citylight krijgt de bestuurder tenslotte bij lage snelheden en op onverlichte wegen binnen de bebouwde kom een bijzonder breed lichtbeeld voorgeschoteld.

Meer over de nieuwe E-klasse die intern schuil gaat onder de naam W213 volgt later dit jaar.

Mercedes E-klasse W213 koplamp achterlicht 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: