Mercedes presenteert GLC 43 4-Matic en GLC Coupé 43 4-Matic

Eerder dit jaar ondergingen zowel de GLC als de GLC Coupé een facelift en voor de sportieve rijder waren alleen nog de 63-versies aangekondigd. Dat verandert nu, want Mercedes presenteert de 43-versies en die combineren net even wat fijner praktisch met sportief dan de grotere broers.

Bij de facelift die de Duitsers eerder dit jaar aan de C-klasse gaven, werd de 367 pk sterke 3,0-liter V6 ingeruild voor een 390 pk sterke variant van diezelfde zescilinder. Het zal je dus niet verbazen dat precies deze motor in het vooronder van de  GLC43 4-Matic en de Coupé variant ligt.

Ook hier dus mild-hybride techniek, 390pk en 520Nm trekkracht. Koppel dat aan een AMG Speedshift-automaat met negen verzetten en 4-Matic vierwielaandrijving en beide modellen sprinten in 4,9 seconen naar de 100 km/h. De topsnelheid is uiteraard elektronisch begrensd op 250 km/h.

Interessant om te weten is dat vanwege z’n vorm de GLC Coupé met een gemiddeld verbruik van 10,2 tot 10,5 liter per 100 kilometer precies 0,1 liter minder brandstof op die afstand verbruikt. Dat zal echter geen enkele koper van één van deze beide modellen interesseren.

De AMG 43-modellen van de GLC-klasse zijn te herkennen aan de vernieuwde grille met horziontale spijlen, nieuwe LED-koplampen en aangepaste bumpers. In de achterlichten is de lichtsignatuur aangepast, die zijn voortaan rechthoekig van vorm. Standaard zijn 19”-inch velgen gemonteerd.

Binnen is een fraai interieur te vinden, dat bestaat uit een sportstuur, AMG-sportstoelen en uiteraard is ook het befaamde MBUX-infotainmentsysteem van de partij, net zoals alle overige technische nieuwtjes van de GLC-modellen. Daarover lees je hier meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: