Mercedes presenteert met A250 E en B250 E twee nieuwe plug-in hybrides

Mercedes is achter de schermen druk aan het sleutelen aan verschillende modellen om eind volgend jaar twintig modellen als plug-in hybride te kunnen leveren. Die zullen aangeboden worden onder het EQ Power-label aan vandaag krijgen de A- en B-klasse een stekker.

Vanaf de marktintroductie is de A-klasse leverbaar als A250 e als vijfdeurs hatchback en vierdeurs Limousine. De B-klasse gaat uiteraard schuil onder de naam B250 e. In het vooronder van deze drie modellen is de inmiddels bekende 1,33-liter viercilinder benzinemotor te vinden die gekoppeld is aan een 102pk sterke elektromotor en een 15,6 kWh groot batterijenpakket.

Samen is die combinatie goed voor een vermogen van 221pk en 450Nm koppel. De elektrische actieradius bedraagt 70 tot 77 kilometer (NEDC). Daar mag je voor de WLTP-cijfers zo’n 10 kilometer minder voor rekenen. Maximaal kan er 140 km/h elektrisch worden gereden.

De sprint naar de 100 km/h neemt tussen de 6,6 (A-klasse) en 6,8 seconden (B-klasse) in beslag. De topsnelheid bedraagt 235 km/h, alleen de A Limousine kan met 240 km/h nog net even een tandje harder. Niet slecht voor een 1,3-litertje met wat extra batterijen!

De prijzen zijn nog niet bekend, meer volgt dus binnenkort. Mocht je binnenkort willen bestellen, neem dan meteen een setje extra velgen want dit zijn toch wel de lelijkste velgen van het moment.

Leave a reply