Mercedes punt AMG GT subtiel bij, inclusief gelimiteerd Edition 50 actiemodel

Het is nog niet zo lang geleden dat de Mercedes AMG GT voor het eerst het levenslicht zag, maar toch vond Mercedes het alweer tijd voor een subtiele update en introduceert daarbij meteen een jubilieummodel.

Ter ere van het 50-jarig bestaan van AMG verschijnt de GTC namelijk als Edition 50. Die uitvoering is onder andere te herkennen aan de speciale designo graphite grey magno of designo cashmere white magno lak, zwartchromen exterieurdetails, zilveren interieurdetails en de nodige Edition 50-badges.

Aan de buitenkant zijn alle GT-versies, dat zijn er vanaf nu overigens zes inclusief de GT3, voorzien van een nieuw grille en aangepaste bumpers. Je moet wel goed kijken voor de verschillen, maar toch ziet de GT er nu net weer wat strakker uit.

Onder de kap is er ook goed nieuws te melden. Zo krijgt de 4,0-liter V8 biturbo er 13pk bij waardoor het vermogen voortaan uitkomt op 469pk. De GTS krijgt er twaalf paardenkrachten bij en komt daarmee uit op een totaal van 515.

Verder is de Airpanel-functie zoals die te vinden is in de voorbumper van de AMG GT R voortaan op alle modellen levervaar. Datzelfde geldt ook voor het Night-pakket, dat overigens standaard op de Edition 50 te vinden is. Nieuw zijn ook het Exterior Carbon Fiber-pakket en enkele velgendesigns in de maten 19”- en 20”-inch.

Aan de binnenkant kunnen de AMG Performance-stoelen voortaan voorzien worden van een ventilatieoptie en is er voor de GT en GT S keuze uit een nieuw soort leder.

Tenslotte brengt AMG de Track Pace App uit. Daarmee beschikt de eigenaar van een AMG GT over real-time data op het gebied van snelheid, ingeschakelde versnelling, stuurhoek, rondetijd en acceleratie. Die informatie is dan weer online te delen en te vergelijken met andere eigenaren van een AMG GT. Jij en ik hebben dus niets aan deze App.

De vernieuwde AMG GT is per direct te bestellen, prijzen volgen binnenkort.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: