Mercedes S500 Plug-In Hybrid: eerste S-klasse met 14% bijtelling en 3 liter verbruik

Mercedes introduceert vandaag na de S300 Bluetec Hybrid en de S400 Hybrid, de S500 Plug-In Hybrid, het derde hybride model in het nieuwe S-klasse gamma.

Onder de kap ligt een 333Pk sterke 3,0-liter zescilinder met turbo die gekoppeld is aan een 109Pk sterke elektromotor. Het gecombineerde vermogen is nog niet bekend, wel dat ongeveer 30 kilometer volledig elektrisch gereden kan worden.

Mercedes S500 S-klasse Plug-In Hybrid W222 zwart 2014 01

Dat is dan meteen één van de vier verschillende rijmodi, E-Mode genaamd. In de E-Save mode wordt het volledig volgeladen accupakket niet gebruikt voor later gebruik en in de Charge-mode worden de accu's tijdens het rijden opgeladen. Tenslotte is er nog de normale Hybride mode; daarbij speelt het Comand Online systeem een belangrijke rol.

Het Comand systeem is uitgebreid met als doel het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Mocht het navigatiegedeelte een afdeling op de route zien dat worden de accu’s zo leeg mogelijk gemaakt zodat er tijdens de afdeling zoveel mogelijk energie teruggewonnen. Uiteraard wordt ook energie teruggewonnen tijdens remmen en uitrollen.

Mercedes S500 S-klasse Plug-In Hybrid W222 zwart 2014 03

Dankzij dit alles komt het verbruik van de S500 Plug-In Hybrid volgens de NEDC-meetmethode uit op een gemiddeld verbruik van 3,0 l/100 km. Ter vergelijking: een Toyota Prius doet 3,9 liter per 100 kilometer.

De CO2-uitstoot bedraagt 69 gram per kilometer. De sprint naar de honderd kilometer per uur neemt slechts vijf en een halve tel in beslag. De topsnelheid is zoals gebruikelijk begrensd op 250 km/h.

Mercedes zal deze nieuwe hybride in Frankfurt officieel onthullen en vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar heeft de Porsche Panamera S E-Hybrid er dan een geduchte concurrent bij.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: