Mercedes S65 AMG met 630Pk is vanaf Januari 2014 te bestellen

Net nadat Mercedes de S63 AMG als voorlopig topmodel van de nieuwe S-klasse gepresenteerd heeft, beginnen al de eerste specificaties van de S65 AMG binnen te druppelen.

De S65 AMG moet natuurlijk de koning van het S-klasse gamma worden, mede dankzij de Bi-Turbo twaalfcilinder. Die zal naar verluidt over 630Pk en 1.000Nm koppel gaan beschikken.

De V12 is daarbij gekoppeld aan een AMG SPEEDSHIFT MCT automatische versnellingsbak met 7-versnellingen. Daarmee knalt de snelste S-klasse die Mercedes zal  leveren in rond de 4 seconden naar de 100 km/h bij een verbruik van 11,6 liter (uiteraard ga je dat nooooooit halen).

Verder is, net zoals bij de S63, Magic Body Control (MBC) standaard. Dit systeem is speciaal door AMG onder handen genomen en helemaal opnieuw voor de S65 gekalibreerd.

De S65 AMG is vanaf Januari volgend jaar te bestellen. De introductie volgt later dit jaar, waarschijnlijk al op de IAA in September. De prijs zal rond die tijd ook wel bekend worden. Tot dan zul je het met de S63 AMG moeten doen:

Respect Copyright!
%d bloggers like this: