Mercedes SL63 AMG World Championship 2014 Collectors Edition

Traditiegetrouw viert Mercedes het einde van het autosportseizoen tijdens een meeting voor fans die schuil gaat onder de naam Stars & Cars.

Die vond dit jaar, gisteren om precies te zijn, plaats in Stuttgart en om de dominantie van de “Silberpfeile” en het winnen van zowel het constructeurskampioenschap als de rijderstitel in de Formule1 een beetje uit te melken werd aldaar een speciale versie van de Mercedes SL gepresenteerd.

Mercedes SL63-AMG World-Championship Collectors Edition 2014 01

Van deze speciale versie worden slechts 19 exemplaren gebouwd en Mercedes meldt trots dat Nico Rosberg en Lewis Hamilton aan de ontwikkeling ervan hebben meegeholpen. Deze SL gaat trouwens officieel schuil onder de naam Mercedes SL63 AMG World Championship 2014 Collectors Edition en dat is gegarandeerd de langste typeaanduiding van dit jaar.

Wat is er dan zo speciaal aan? Wat mij betreft eigenlijk niets, maar een echte SL-fan zal daar waarschijnlijk anders over denken. Onder de kap blijft alles namelijk bij hetzelfde en het model is alleen leverbaar in zwart of wit.

De zwarte versie is daarbij voorzien van gouden elementen en een print van Hamilton’s thuiscircuit Silverstone op de matten. De witte versie is dan weer voorzien van zilveren elementen en, je raadt het al, een print van het thuiscircuit van Rosberg (Hockenheim).

Een prijs is nog niet bekend, maar eigenlijk ook totaal niet interessant.

Mercedes SL63-AMG World-Championship Collectors Edition 2014 03 Mercedes SL63-AMG World-Championship Collectors Edition 2014 02 Mercedes SL63-AMG World-Championship Collectors Edition 2014 04 Mercedes SL63-AMG World-Championship Collectors Edition 2014 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: