Mercedes voorziet GLC Coupé van een update

Halverwege het jaar komt de vernieuwde Mercedes-Benz GLC-klasse op de markt en natuurlijk wordt ook de GLC Coupé bijgewerkt met alle nieuwtjes van dat model.

De bijzonderheden van de Coupé omvatten het front met geprononceerde diamond grille met geïntegreerde Mercedes-Benz ster en – typerend voor alle Coupés – één enkele lamel, aangevuld door grote luchtinlaten en nieuw vormgegeven standaard high-performance LED-koplampen.

De rijassistentiesystemen zijn flink uitgebreid en aangevuld met de uitstapwaarschuwingsfunctie, noodrijbaanfunctie en file-noodstopfunctie. Ook nieuw is de aanhangwagenassistent die ondersteuning biedt bij het achteruitrijden met een aanhanger achter de auto. Het systeem maakt gebruik van sensoren in de kogelkop en een magneetring om de hoek tussen de auto en de aanhangwagen te meten.

De 360°-camera biedt een beter zicht rondom en de beeldkwaliteit is aanzienlijk verbeterd terwijl de actieve afstandsasssistent DISTRONIC voortaan de snelheid in bochten of voor kruisingen automatisch aanpast.

De nieuwe kleur Magma grijs, het volledig herziene multifunctionele stuurwiel en het multifunctionele touchpad op de middenconsole en de nieuwste generatie van het MBUX multimediasysteem (Mercedes-Benz User Experience) komen in het interieur.

Het multifunctionele touchpad op de middenconsole vervangt de draai-/drukknop en verhoogt het bedieningsgemak. Het infotainmentsysteem heeft grotere displays met touchbediening gekregen: één van 12,3”-inch voor het instrumentcluster en één van 7”-inch (960 x 540 pixels) of 10,25”-inch (1920 x 720 pixels) voor het centrale display.

Het ENERGIZING-comfortprogramma (optie) koppelt tal van comfortsystemen aan elkaar. Het maakt gebruik van muziek- en lichtsferen, klimaatregeling, passende muziek/video’s alsmede massagefunctie, verwarming en ventilatie van de stoelen. De ENERGIZING COACH gebruikt daarbij data van de auto en de omgeving, en adviseert een programma op basis van de situatie en de persoon.

De reeks nieuwe motoren die bij de marktintroductie wordt aangeboden voor de GLC Coupé zal in de loop van het jaar verder worden uitgebreid. Alle dieselmotoren voldoen nu al aan de Euro 6d-norm (emissie onder reële rijomstandigheden van niveau 2) die in 2020 van kracht wordt.

Dit resultaat kon worden behaald dankzij een uitlaatgasnabehandelingssysteem dat perfect geïsoleerd vlakbij bij de motor is gemonteerd. Dit systeem bestaat uit een oxidatiekatalysator, een partikelfilter met SCR-katalysatorfunctie en een SCR-katalysator (Selective-Catalytic-Reduction) met AdBlue-inspuiting. Ten slotte is er ook nog een ammoniakslipkatalysator (ASC) geplaatst in de uitlaat van de GLC.

De benzinemotoren zijn geëlektrificeerd door de inbouw van een 48V-boordnet (EQ Boost). De riemaangedreven startdynamo regelt de hybride functies zoals ‘Boost’ of de energierecuperatie en zorgt voor een verlaging van het brandstofverbruik die voorheen slechts mogelijk was met behulp van hybride hoogspanningstechnologie. Naast verlaging van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, verhoogt de nieuwe technologie het comfort en de performance.

De GLC 200 4-Matic levert 197 pk (145 kW) en de GLC 300 4-Matic 258 pk (190 kW), terwijl de drie dieselvarianten 163 pk (120 kW), 194 pk (143 kW) en 245 pk (180 kW) leveren. De GLC 200, 200d en 220d zijn desgewenst ook met achterwielaandrijving leverbaar.

Naast de standaard sportvering met adaptieve demping is Dynamic Body Control met traploos instelbare demping voor de voor- en achteras tot slot nog als optie leverbaar.

Binnenkort meer.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: