Mercedes voorziet S-klasse plug-in-hybride met facelift van draadloos opladen

Inmiddels draaien de verschillende versies van de gefacelifte Mercedes S-klasse steeds meer rondjes in en rond Sindelfingen, dus er komt langzaamaan ook meer informatie beschikbaar over wat er zo allemaal aan het topmodel van het merk met de facelift verandert.

In dit specifieke geval gaat het dan over de S500e, de plug-in hybride-versie binnen het gamma van de S-klasse, die naar verluidt als eerste auto de beschikking zal krijgen over de mogelijkheid tot draadloos opladen.

Laden middels inductie dus. En waarom ook niet? De technologie is er, ook je draadloze tandenborstel maakt er bijvoorbeeld allang gebruik van. Mercedes heeft er nu de primeur in autoland mee.

Daarvoor moet er wel een inductieplaat geïnstalleerd worden in de garage waar deze S-klasse wordt opgeladen. Dan is echter draadloos laden met een vermogen vana 3,6kW mogelijk, wat ongeveer gelijk is aan een 1-fase laadstation.

Ter vergelijking: een 3-fase laadstation (laadpaal) kan tot 11 kW per uur opladen. Maar dan moet je wel prutsen met een hoop kabels natuurlijk.

Mercedes S500 plug-in hybride S-klasse wit 2015 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: