Mercedes voorziet V-klasse van AMG Line goodies

Tegenwoordig is de V-klasse een volwaardig onderdeel van het Mercedes personenautogamma en dus is er ruimte om dat model ook wat sportiever aan te kleden.

Zo kreeg een onderdeel van Mercedes dat schuil gaat onder de naam AMG de opdracht om de V-klasse van een wat sportiever uiterlijk te voorzien. Let wel, het gaat om het uiterlijk, want onder de kap verandert er helemaal, maar dan ook helemaal niets.

De V-klasse AMG Line is onder andere voorzien van aangepaste bumpers, een remsysteem met meer bite en Mercedes-Benz-opschrift op de remklauwen, een verlaagd onderstel en een nieuw setje lichtmetaal in de maat 19”-inch. En dat staat de V-klasse best prima zoals op foto's te zien is.

Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 08

Verder zien we een diamant-grille en een gewijzigde voorkant met grotere luchtinlaten en een kleine voorspoiler. Aan de achterkant is er een namaak diffuser en om het geheel ook sportief over te laten komen werd de complete carrosserie met 1,5 centimeter verlaagd.

Aan de binnenkant beschikken de ventilatieroosters over chromen ringen, zijn aluminium pedalen van de partij en kun je je verlekkeren (kuch) aan sierlijsten in koolstofvezel-look. Tenslotte meldt Mercedes nog dat er voortaan ook een tweedelig glazen panoramadak (1,90 bij 1,12 meter) en een airconditioning voor de achterste passagiers op te optielijst te vinden zijn. Rear seat entertainment, stoelverwarming, stoelventilatie en elektrisch verstelbare stoelen waren al te leveren.

De AMG Line is op alle carrosserievarianten van de V-Klasse te leveren, de prijzen van de genoemde zaken zijn nog niet bekend.

Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 07 Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 06 Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 03 Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 02 Mercedes V-klasse 4-Matic AMG line 2016 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: