Met 2,5 ton in 4,5 tel naar de 100 km/h: nieuwe Mercedes G63 AMG is officieel

Nu de Mercedes G-klasse na 28 jaar (!) eindelijk een opvolger heeft gekregen mag natuurlijk de (voorlopig) dikste uitvoering niet in het gamma ontbreken.

Jammer genoeg in Nederland niet vaak te zien, maar in landen waar fout geld een grote rol speelt is de G-klasse 63 AMG niet uit het straatbeeld weg te denken en het zal je daarbij niet verbazen dat deze nieuwste AMG-telg uiteraard over alle snufjes van z’n minder sportieve broertje beschikt.

Over sportiviteit gesproken, dankzij een gewichtsbesparing van 174 kilogram zit deze 2,5 ton wegende zeecontainer in 4,5 tel op de 100 km/h. Precies, dat heb je goed gelezen, er zijn Lamborghini’s en Porsches die datzelfde kunstje minder snel kunnen doen.

Onder de kap is een turbogeladen 4,0-liter V8 te vinden die er 585pk uitperst. Dat zijn er 14 meer dan z’n voorganger. Ook trekkracht heeft de nieuwe G63 AMG in overvloed, met een maximum van 850Nm is het geen probleem om de Matterhorn voortaan in je achtertuin te bewonderen.

Volgens Mercedes is dat alles mogelijk met een bescheiden slokje, namelijk 13,2 liter benzine per 100 kilometer, maar iets zegt ons dat als je met dit apparaat gaat poken er regelmatig dubbele cijfers op de boordcomputer staan die met een 3 beginnen.

De G63 AMG heeft een topsnelheid van 220 km/h, tenzij je het AMG Driver’s Package aanschaft. In dat geval kun je nog eens 20 km/h per uur harder.

Verder noemenswaardige zaken zijn verbeterde remmen en het nieuwste AMG Performance 4-MATIC-systeem, die het vermogen over de vier wielen verdeelt en op aanvraag 60 procent daarvan naar de achterwielen stuurt.

Dat alles is mogelijk dankzij een negentraps AMG SPEEDSHIFT TCT-automaat, waarbij de bestuurder m.b.v. flippers aan het stuur eventueel zelf kan schakelen. Uiteraard is een op de Panamericana grille van de partij net zoals de uitlaten aan de zijkant. De nieuwe Mercedes G63 AMG staat vanaf juni in de showroom en zal dan ook weer tijdelijk als “ Edition 1” geleverd worden.

Dit exclusieve model komt er in een de nodige speciale kleuren inclusief rode accenten zodat je je toch een beetje van de massa kunt onderscheiden. Maar dat zeggen we uiteraard met een dikke knipoog.

Alles wat je over de nieuwe G-klasse moet weten lees je trouwens hier (klik).

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: